Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Ülő idegzsábára tudnál ajánlani valamit?

2019-09-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Az ülőidegzsába, azaz az isiász, ülő munkát végző, mozgásszegény életmódot folytató embereknél gyakorta megjelenő probléma. Azonban itt is mindig ki kell derítenünk a kiváltó okot, hiszen az isiász nem önálló betegség. Leggyakrabban a gerinc porckopásos elváltozásával függ össze, de az is előfordulhat, hogy a stressz áll a háttérben.

Vagyis, az elsődleges feladat gerincünk egészségének a megtámogatása. Ehhez szükséges a rendszeres testmozgás (gyógytorna), a bőséges folyadékfogyasztás, és az olyan célzott kiegészítők, mint pl. az Új-Zélandi Szerves Zöldkagyló, melynek glükozminoglikánjai segítik az új porc termelődését, egyúttal védik a meglévő porcállományt. Ha mellé még napi 2000 mg C-vitamint is adagolsz, akkor fokozhatod a felszívódást, valamint a C-vitamin önmagában is hozzájárul az egészséges porcokhoz.

Enyhítsd a fájdalmat és csökkentsd a gyulladást ezzel a micellás kurkuma kivonattal, melynek 185-ször magasabb a biohasznosulása, mint a kurkuma pornak, és ami bevétel után már 1 órával érezteteti a hatását.

Mivel a tüneteket, mint a fájdalom, érzéketlenség, zsibbadás, a meleg fokozza, ezért ilyenkor nem szabad meleg vízbe menni, abban fürdeni. Azonban a hűtés a tüneteket enyhíti, ezért ismerkedj meg a NO-DOL® Hűthető – melegíthető zselés tasakkal.

Továbbá ismerkedj meg az adaptogén gyógynövényekkel, melyeknek kiegyensúlyozó hatásuk van a belső elválasztású mirigyekre, illetve segítik a szervezet stresszhez való alkalmazkodását, hiszen a krónikus stressz előidézője és fenntartója lehet a panaszoknak, ellehetetlenítve a visszafordulás lehetőségét.

Mielőbbi jobbulást kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita