Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Újra a segítseged szeretném kérni. 7 éves kisfiam tikkel a jobb szemével. Már korábban is voltak különböző tikkjei, rövid idö után abba maradt. Ez most nem nagyon akar elmaradni, ezért kerek segítséget. Ha ideges vagy fáradt akkor felerősödik a tikkeles és csúfoljak miatta. Doktornenink szerint nem kell raszolni, majd elhagyja ezt is... Verkepe tökéletes, kiegyensúlyozott, mosolygós kisfiú. Viszont baba korában pavoros ( éjszakai félti adás) volt, lehet az idegrendszere gyengébb? Ősszel kezdi majd a sulit, addigra nagyon szeretném ha elmaradna a tikkeles. És meg egy kérdést engedj meg. solar vitamint lehet szedni (kb 3 honapig) dohányzás mellett? Köszönöm előre is! Berni

2018-05-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Berni!

A magnézium alacsony szintje az, ami izomrángással, izomgörcsökkel, és tikkeléssel jelez, így azt javaslom, kezdjetek magnézium kúrába!

A magnézium  az egyik legtöbbet vizsgált ásvány, aminek alacsony szintje számos betegség gyógyulását is ellehetetleníti, és bizonyítottan szoros kapcsolata van az idegrendszerrel.

Nem lehet túladagolni, és a lehető legtökéletesebb felszívódásáról szerves kelátkötés gondoskodik, amiről tovább olvashatsz, ha a kiemelésre kattintasz.

Dohányosoknak a szintetikus alapú béta-karotin források kerülése javasolt, így a szerves, kelátkötésű SOLAR napozóvitamin , vagy a Spirulina kivonat, ami 10-szer több béta-karotin tartalommal is rendelkezik, mint a sárgarépa, fogyasztható.

Természetesen a lehető legjobb megoldás az, ha leszokunk a dohányzásról! 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita