Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Újabban ízületi gondjaim vannak. Minden előjel nélkül jelentkeztek a tipikus fájdalmak, először nem is értette mi ez? Azelőtt az ízületi betegség fogalmát sem ismertem, most meg már a latin nevét is tudom. Elsősorban a kéz kisízületek, a térd- és a csípőízületek érintettek nálam. Reggelente fáj a legjobban, de kb fél óra múlva, ahogy bemozgatom egy kicsit enyhül. De amikor jobban terhelem, újra fájni kezd - ha pedig pihentetem alábbhagy. Ezt ne úgy képzeld el, hogy malteres vödröket cipelek vele, már az is teher, ha munkába menet viszem az aktatáskám. Az orvosom azt mondta: kíméljem. Na de hogyan?! Hát járni-kelni, hozni-vinni dolgokat csak kell az életben, hogy látnám el a családom másképp? Van egy kis túlsúlyom is, épp mostanában terveztem, hogy eljárok kondizni, de így azt sem tudok. Mit tesznek mások, hogyan kezelhetem ezt a helyzetet? Nem akarok a szteroid injekciózásokig eljutni, inkább valami természetes módszer érdekelne. Üdvözlettel, Mihalik Róbert János (Robi)

2015-10-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Robi!
Amit most írok, az remélhetőleg nem új, bizonyára az orvosod is elmondta már: minden arthrosis, vagy osteoarthritis esetében fontos a rizikótényezők megszüntetése. Ezek közül egyik legfontosabb az elhízás és a mozgásszegény életmód. A rendszeresen végzett testmozgás - mely kiegészülhet fizioterápiás kezeléssel - javítja az ízület keringését, növeli az izomerőt. Érdemes megtalálnod a neked való mozgásformát – még ha az nem is a kondizás lesz. A közben, illetve a most érzett fájdalmak ellenére se adj le ebből, szerencsére ezek a fájdalmak természetes eszközökkel is csökkenthetők, és belülről is támogathatók a gyógyulási folyamatok!

Az ízületet érintő betegségek két nagy csoportra oszthatók: gyulladásos, vagy kopásos eredetűre. Nem írtad, hogy melyikbe tartozol, mindenesetre fontos elkülöníteni a két csoportot, mert a kezelési terv is egészen más. Bármelyik kategóriába is tartozol, az alábbi orvostechnikai eszközök biztosan jó szolgálatot tesznek majd neked:

Ugyebár az ízületi fájdalom, reumás panaszok, izomfájdalmak, húzódások, sportsérülések esetén a legsürgősebb, hogy külsőleg enyhítsük a fájdalmakat. Pontosan erre való gyógyhatású gyógynövényes krém a ®NO-DOL Glükozamin és MSM komplex krém. A benne található természetes kénvegyület (MSM) gyulladáscsökkentő, segíti a glükozamin ízületi porchoz való eljutását, a benne található gyógynövénykivonatok pedig ízületvédő és porcszintézist aktiváló hatást fejtenek ki.

A ®NO-DOL Ördögkarom gél oldja az izmok merevségét, fájdalommentessé teszi az ízületek mozgását, sőt, specialistája a kisugárzó fájdalmaknak, a hát-, a nyak- és derékfájásoknak.

A hideg (vagy meleg) terápia hasznosságát egy ízületesnek sem kell bemutatni, ehhez való a ®NO-DOL Géltasak, ami meleget vagy hideget tárol, és ami szerintem egyébként is minden háztartásban alapfelszereltség kellene, hogy legyen!

Az egyik legnépszerűbb jótétemény a 24 órás görcsoldó, fájdalomcsillapító hatással rendelkező ®NO-DOL Fájdalomcsillapító tapasz. Speciális innováció – speciális gyógynövénykivonatok.

Mindegyik kizárólag természetes hatóanyagokkal dolgozik – ahogy a két plusz tippem is, amit azért ajánlok, hogy belülről is megtámogasd a szervezeted öngyógyító folyamatait. A Szerves új-zélandi zöldkagyló tabletta a kutatások, és a vásárlói visszajelzések, tapasztalatok szerint is eredményesen regenerálja a porcszöveteket, a Szerves Kurkuma pedig gyulladáscsökkentő hatásánál fogva csillapítja az ízületi fájdalmakat. Üdvözlettel; Rudolf Rita