Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Többféle terméket vásároltam és ezek együttes használatáról érdeklõdnék. Évek óta refluxszal küszködöm, erre gyógyszert is szedek, amit a jövõben szeretnék elhagyni. Ezért vásároltam Papaya koncentrátumot, amirõl jókat olvastam az oldalon. Kérdésem, hogy nagy átlagban mennyi idõ alatt várható javulás? Szeretenék még hajhullásomra Bio Silicat, sörélesztõt, Ligetszépét szedni, valamint porc-ill ízületi problémákra Kollagént, hialuronsavat, kálciumot, zöldkagylót szegni illetve a vaskapszulát is kipróbálnám . Szeretném tudni, hogy ezek biztonsággal szedhetõek-e együtt. Egyik-másik kapszula igen nagy méretű, így az is érdekelne, melyikeket lehet a kapszulatokból kivenni. Összességében a reluxra, hajhullásra, és porc/ízületi problémára keresem a megoldást, így bármilyen tanácsát szívesen veszem.

2017-11-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsi!

Sajnos nagyon sok refluxos vendégünk van, és ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Az egyik ilyen fontos tapasztalat az, hogy ha egy refluxos vendég hajlandó kiiktatni az étrendjéből a glutént, a tejet és a cukrot, akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tünetei.

A másik ilyen tapasztalat, hogy mivel a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. Erre természetesen vannak hatékony stressz-levezető technikák, mint amilyen például a jóga is, de a rendszeres testmozgás és az esti séták, kocogások is sokat segítenek. A lényeg a rendszeresség.

Mindezek kiegészítéseként jöhetnek csak a célzott tápanyagok, étrend-kiegészítők, mert azok életmódváltás nélkül történő fogyasztása kevés a sikerhez, és nem hozhat tartós eredményt.

A Fermentált Papaya koncentrátumról, valóban számos pozitív visszajelzést kaptunk már. A cél érdekében azonban ezt (is) kúraszerűen kell alkalmazni, ami nem kevesebb, mint 160 nap, és ami 10 palackkal egyenlő. (Szerencsére ez a termék most 5+5 akcióban is elérhető, azaz 5 doboz áráért, mi jelenleg 10-et csomagolunk). Egyénenként nagyon változó, hogy mennyi idő kell, hogy érezhető legyen a hatás, hiszen a refluxnak különböző stádiumai vannak, és rendkívül meghatározó, hogy az egyén következetes-e az életmódváltás terén. Van, aki már a harmadik napon a pozitív hatásról számolva be, de valaki csak a kúra felénél tapasztal változást (de a kúrát ettől függetlenül is végig kell csinálni).

Ha már fentebb írtam a stresszről, akkor azonnal figyelmedbe is ajánlok egy Stress® Control névre hallgató kiegészítőt, ami adaptogén gyógynövények kivonatát tartalmazza, és ami a szervezet stresszhez való alkalmazkodást segíti elő. Remek termék, és az általam legtöbbet javasolt kivonat, amit hajhullás esetén is javasolok, hiszen annak egyik kiváltó oka a stressz, ami a szorongástól a félelmeken át a klasszikus idegességig sok mindent magában foglaló gyűjtőnév.

Az életmódváltás enyhít majd a hajproblémákon és mozgásszervi panaszokon is. Az általad felsorolt kiegészítőket így nem egyben, hanem két körben javasolnám, kúraszerűen adagolni tudatos étrended mellé.

Az első körben a gyulladáscsökkentő és természetes hormonrendező tulajdonságokkal bíró ligetszépe kivonatot, szerves vasat, D3-vitamint és kollagént, 60 napig.

Ezt követően – ha még szükséges – jöhet a Bio Silica® kivonat, sörélesztővel, és a porc illetve ízületi problémáidra hialuronsavat, zöldkagylót és C-vitamint.

A reflux felszámolása a legfontosabb feladat, meglátod azzal, több más problémád is meg fog szűnni.

A kapszulák szétszedésével kapcsolatban azt javaslom, hogy szerezz be (hamarosan nálunk is kapható lesz) nyelést könnyítő zselét, mivel a kapszulákat a maximális hatás eléréséhez egyben kellene lenyelni.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita