Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Több vizsgálaton is túl vagyok, de évek óta fennálló problémával küzdök: a puffadással. Szinte bármitől, bárhol. Ha nagyon odafigyelek, akkor "csak" délután és este kezdődik. Elvileg ételallergia kizárva orvosi vizsgálat szerint, gyomortükrözésem is volt már, nem állapítottak meg bajt. Sajnos sok éven keresztül rendszertelenül étkeztem és sok édességet is ettem, de ha le is álltam ezekkel egy időre, akkor habár könnyebb volt a gyomrom, de még mindig volt valamilyen szintű puffadás. A laboreredményekkel nincs gond, kivéve eggyel, az össz. bilirubin szintem 30-40 között van mindig. Több orvos szerint nem kell vele foglalkozni.... Amúgy évek óta sötét karikás a szemem alatt is.Minden nap. Ön mit javasol? Annyi mindent olvasok a weboldalon, de nem tudom hol induljak el.Hepaplus articsóka kapszulára vagy a Máriatövis kapszulára, és a Cotifibra bélradírra gondoltam. Az útifű maghéjjal is szimpatizálok, ill. a Karbofin tablettával. Nem tudom melyikkel kellene kezdeni, keverni nem akarok sokat egyszerre. Mi lenne az ideális sorrend? Hatásosság szempontjából mennyi ideig/dobozzal érdemes ezen termékekből egy kúrát tartani? Rettenetesen kellemetlen, hogy egy műszakot sem bír ki a gyomrom normálisan a munkában. Amíg nem eszem jó, de ha eszem, összeomlik minden, úgy beindul az emésztés, s felpuffadok. Tudom, hogy természetes folyamat, de néha már soknak érzem. Lehet egy májtisztítás hiányzik és akár el is múlna a fokozott puffadás? Kérem, tanácsoljon valami hatásosat, mert lassan már minden reményemet elvesztem, hogy valaha helyesen fog-e még működni az emésztésem, mivel elég sokmindent kipróbáltam már és semmi sem segített. Eddig igazából a hasi dolgokra mentem rá, lehet tényleg a máj helyreállítása lenne a kulcs? Köszönettel: B.

2016-11-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves Barbi! Te, tökéletesen megtaláltad és kiválasztottad azokat a termékeket, amelyekre szükséged lesz (egyet leszámítva, a Karbofint, őt most félretesszük).

Puffadásos tüneteknél valóban az ételallergiákat zárjuk ki először, és ha még nem is allergiás a két leggyakoribb allergénre a gluténre és a laktózra az egyén, még akkor is megkérem, hogy ezeket az élelmiszereket a kúra idejére, ami minimum 60 nap, hanyagolja, hogy gyorsabban érjük el a célunkat.

Májkímélő diétára van ugyanis szükség. Ezt napi 5 étkezéssel segítjük elő, ami egyszerre nem több mint az ökölbe szorított kézfejünk. Táplálékaink lúgos vagy bázikus kémhatásúak legyenek, mint  amilyen a köles, a hajdina, a barnarizs, a zab, az amarant, a quinoa kásakénét fogyasztva, a zöldségek, illetve hidegen sajtolt olajok, csírák. Egyéb alternatívák: psyllium por, goji bogyó, chia mag, konjac liszt, lenmagliszt…..

2 dolog nagyon fontos még, az egyik az, hogy van-e súlyfelesleg vagy nincs. Súlyfelesleg esetén, ami 10 kiló pluszt jelent, a kúraidőt, ami minimum 60 napos, 120 napra kell emelni.

A másik gát a helyreállításban a stressz. Ha sokat idegeskedünk, trauma ért minket, hangulatingadozások, szorongások gyötörnek, akkor az lelassítja az emésztést és az ördögi körből egyszerűen nincs kiszállás. Ha ezek igazak ránk, akkor egy adaptogén gyógynövény keverékkel is egészítsük ki a kúrát, hogy megszakítsuk a folyamatot.

Az orvosnak gyanúsnak kellett volna lennie, hogy a gyomor tájékon puffadsz, az ugyanis májüzenet, amire a magas össz. bilirubin szint is utal. A fekete karikák a szemek alatt egyrészt alacsony folyadékbevitelre és a vastagbél salakosodásra utalnak. Itt azért szeretném megjegyezni, hogy a kúra mit sem fog érni, ha a folyadékbevitelt nem viszed 2-3 liter közé víz formájában. Az ideális folyadékbevitel a tisztító kúra alatt 20 kilogrammonként 1 liter tiszta víz lenne!  

Természetesen az EGÉSZséghez a rendszeres testmozgás is hozzátartozik, a testmozgást sem tudják étrend-kiegészítő tápanyagok helyettesíteni.

A kiegészítők, amit a fentiek figyelembevételével együtt kell alkalmazni: 

Vastagbéltisztító és bélflóra építő >>> Cotifibra bélradír – minden reggel éhgyomorra 1 tasak (5 doboz kell egy minimum kúrához)
Májméregtelenítés >>> Máriatövis és Articsóka kivonat együtt, mindkettőből 2*1 szem reggeli után és vacsora után (Máriatövis 2 doboz, Articsóka 4 doboz egy minimum kúrához!).

A terméknevekre kattintva tudsz továbbolvasni.
Sok sikert a kúrádhoz, és várom visszajelzésed!
Üdvözlettel; Rudolf Rita