Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Több témát is szeretnék érinteni. Az első kérdésem a párom vérző fogínyével kapcsolatos (eredhet ebből a rossz lehelete?); ha igen, létezik-e erre valami megoldás? Parodontaxal való fogmosásra nem tudom rávenni. Fél évente jár fogkőleszedésre, de csak ideig-óráig megoldás. A második kérdésem: nagy valószínűséggel ösztrogén dominenciám van. Havi menstruáció előtti napokban barnás pecsételést szoktam észlelni ill. nagyon kívánom az édeset ezekben a napokban. Viszont ezzel párhuzamban kb. egy hónapja elkezdtem egy hormonális étkezést követni (nem ehetek olyan ételeket, amik "ingerlik" az agyalapi ill. pajzsmirigy-hormonjaimat. Továbbá gluténmentesen, tejtermékmentesen kell étkeznem. Létezik esetleg számomra olyan készítményük, amivel "orvosolni lehetne" ezen problémámat? Utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy tudna-e olyan anyagcsere gyorsító vagy súlycsökkentő készítményt ajánlani nekem, ami nem ütközik az étrendemmel és nem tartalmaz koffeint? Köszönöm válaszát!

2017-05-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Barbara!

Természetesen a vérző fogíny és a gyakori fogkövesedés mind-mind okozhatnak kellemetlen szájszagot. Ilyenkor a tudatos szájhigiéniás ápolás mellett, a táplálkozásnak is óriási szerepe van, de a panaszt egyéb betegségek is felerősíthetik, vagy előidézhetik. Veled is szeretnék megosztani egy sikertörténetet fogínygyulladás és fogínysorvadás kapcsán. Kérlek, kattints ide érte! 

A hormonális egyensúly visszaszerzése összetett feladat, óriási szerepe van a diétának, a rendszeres testmozgásnak, a bőséges folyadékbevitelnek és még a stressz semlegesítésének is! Annál is inkább, mert az egyensúlyvesztésnek köze van az inzulinszintünkhöz, a májunkhoz és emésztőrendszerünkhöz is, hiszen ezek egészsége az ösztrogén anyagcserét is befolyásolja. A hormonális egyensúly visszaállítását támogató étrend kiegészítők közül, a 2 legfontosabb tápanyag: a gamma-linolénsav, és a D3-vitamin.  

Egyéb kiváltó okok:

  1. Stressz - a mindennapi stressz kiegyensúlyozása talán a legnehezebb feladat, de nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz, hiszen a stressz progeszteront lop el Tőlünk! –súlyosan veszélyezteti a hormonok közötti finom összjátékot, és még azt a javulási folyamatot is képes megakasztani, amit nehéz munkával, az étrended megváltoztatásával, testmozgással, valamint étrend kiegészítőkkel vagy gyógyszerekkel értél el hormonális egyensúlyod helyreállítása terén. Itt lépnek be az adaptogén gyógynövények áldásos hatásai, melyet a Stress®Control kapszula egyesít.

    Ezek a gyógynövények túl azon, hogy a stresszhez való alkalmazkodást segítik elő - tehát nem nyugtatók és altatók – abban is segítenek, hogy kiegyensúlyozzák a túlműködő és alulműködő szerveket! Segítenek egyensúlyban tartani a hormonokat, amit a belső elválasztású (endokrin) rendszer táplálásával képesek elérni.

  2. Anyagcsere zavarok - A rendszeres testmozgásnak óriási szerepe van, hiszen a mai napig ez a legjobb anyagcsere serkentő módszer, és mivel a hormonális egyensúlytalanság anyagcsere zavarok okán is kialakulhat - és ehhez még túlsúlyosnak sem kell lenni – egész egyszerűen megkerülhetetlen. Azonban, ha túlsúlyunk is van, akkor a fogyókúra programot is azonnal be kell indítani. 

  3. Tápanyaghiány – A kiváltó okok között szerepel a tápanyaghiány is. Kötelező a kiegyensúlyozott, vegyes és minőségi alapokra helyezett táplálkozás, ami létfontosságú tápanyagokat biztosít sejtjeinknek. Az egyoldalú táplálkozás, a silány élelmiszerek nem szolgáltatnak elég tápanyagot. Ilyenkor az étrendet okosan tesszük, ha pl. Spirulina tablettával dúsítjuk, ami gondoskodik arról, hogy több tápanyaghoz jussunk, és segíti a belső gyulladások leküzdését is, ami a hormonális egyensúlyunk szempontjából fontos szempont.  Érdekesség, hogy a spirulina, pontosabban a benne található klorofill hatására kevesebb lesz a fogkő, és a kellemetlen szájszag tünetei is enyhíthetők! Így ezt a terméket a párod is fogyaszthatja!

Testsúlycsökkentő termékeink közül pedig a Kalory névre hallgató glutén- és koffeinmenetes étrend-kiegészítőnket ajánlom figyelmedbe, ami 4 oldalról is támogatja a fogyókúrád.

A kiemeléseken keresztül tovább is tudsz olvasni!
Rudolf Rita