Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ! Több Natúrtanyás terméket használok már régóta . Sajnos több éve már nagy stresszben élek. A pulzusom sokszor 120-130 percenként. Voltam kardiológusoknál, de rajtam kívül nemigazán érdekelt senkit, pedig szörnyű érzés, mikor ennyire megszalad és van , hogy órákig nem csökken. Kérdésem,hogy a mikronizált galagonya tablettát szedhetném-e, ugyanis nem kaptam semmit, ami ami ezt a magas pulzus számot csökkentené., azért mert a vérnyomásom normális -inkább alacsony- és azt mondták, hogy ami a pulzust csökkenti az a vérnyomást is csökkentené.A galagonya mellé szedhetném-e a Stressz Controll-t és a Q10-et is. Most szedek : Q10, C vit,/1000 mg/ D3, / 2500 NE/ K2, Citromfű tabletta, Magnézium, E vitamin. Ezeket lehet-e továbbra is együtt szedni plusz még - ha lehet- akkor melléjük a galagonyát is?A szerves szelént és cinket lehet-e szedni abban az esetben is , ha a szintjük nincs megnézetve? 65 éves vagyok. Mostanában/ kb. 3 hónapja/ -otthoni vércukor mérővel mérve- az éhgyomori cukor érték: 6,0-6,4 között van, de a mostani helyzetben az háziorvos azt tanácsolta, hogy ne menjek vérvételre-/meg ha lehet sehova/. Kérdésem , ha konkrétan nincs megállapítva, hogy inzulin rezisztens lennék, vagy , hogy ez az érték magas, abban az esetben is nyugodtan használhatnám pl. a Vércukor Egyensúly teakeveréket? A választ előre is köszönöm szépen. Üdvözlettel:Éva

2020-11-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Nyilván tudod, hogy mindig a kiváltó okot kell kezelni, ami a Te esetedben a krónikus stressz. Ennek ellensúlyozására vannak különböző technikák, melyek közül a meditáció, a rendszeres testmozgás és a téged legjobban érdeklő alkotó tevékenység együttese, igen hatékony trió. Azért is írom ezt, mert a táplálék kiegészítők csak életmódváltással együtt tudnak hatékony segítőid lenni.

Természetesen kiegészítőként támaszkodhatunk az adaptogén gyógynövények kivonataira is, melyeket a StressControl®  egyesít. Ezek a gyógynövények segítenek kiegyensúlyozni a szervezet működését, mégpedig úgy, hogy az alul működő szerveket serkentik, míg a túlműködőeket visszafogják. Helyzetedben ezt látom az elsődleges kiegészítőnek.

A Mikronizált galagonya tablettát akkor vezesd be a napirendedbe, amikor a Q10 kúrád végére érsz. A többi kiegészítő maradhat.

Cink és szelén bevitelét én mindenkinek javaslom, különösen az őszi-téli időszakban, ezért nem látom akadályát annak, hogy belekezdj egy kúrába.

Az éhomi cukorérték még önmagában nem elegendő az inzulinrezisztencia megállapításához. Ha van ilyen irányú gyanú, azt javaslom, hogy amint van rá lehetőséged, csináltasd meg a vérvizsgálatot. Abból egyértelműen ki fog derülni a helyzet. A Vércukor egyensúly teánál célzottabb kiegészítő lehet egy szerves kapormag+ króm kúra , amely felel vércukrod egyensúlyáért. Egy-egy kapormag kúrát még olyan vásárlóinknak is szoktam ajánlani, akiknek nincs inzulinrezisztenciájuk vagy cukorbetegségük.

Te magad is sokat tehetsz azonban vércukrod egyensúlyáért: száműzd a finomított szénhidrátokat az étrendedből, csökkentsd le a szénhidrát mennyiséget napi 160-180 grammra. Egyél naponta ötször, de sose többet, mint az ökölbe szorított kézfejed, és mozogj rendszeresen. (Ez segít a stressz ellensúlyozásán is).

Fontosnak tartom azt is megemlíteni, hogyha gyógyszeres kezelés alatt állsz, úgy mielőtt bármilyen étrend-kiegészítő kúrába kezdenél, azt ugyancsak egyeztetned kell a kezelőorvosoddal.

Mielőbbi jobbulást kívánok, és kérlek, tájékoztass majd, hogyan halad a kúrád.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita