Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Több kérdést szeretnék feltenni, szülés után. Az első van egy 3 hónapos tápszeres babám. Milyen készítményt, pl italt javasolsz, mivel kezdjük a hozzátáplálást, és mikor? A második, utolért a kismamák rettegett félelme, a hajhullás és vitaminhiány. Erre mit javasolsz, mivel nem szoptatok nem tudom mit egyek. Mivel eddig elég mozgalmas életet éltem, ez a babával való itthon maradás kicsit megvisel lelkileg. Nagyon szeretem a babám és sokat vártunk rá, de 360 fokot fordult az életem, Néha nehéz Tudsz javasolni valamit erre a problémámra? segítséged előre is köszönőm.

2019-11-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Erika!

Az általánosan elfogadott vélekedés az, hogy legkorábban 4 hónapos, legkésőbb 6 hónapos korban célszerű megkezdeni a hozzátáplálást. Hogy mindez mikor kezdődjön pontosan, a baba fejlődésétől, egyéni igényeitől függ, és a hozzátáplálásban is ennek megfelelően lehet előrehaladni. Ma már vannak ún. hozzátáplálási táblázatok is, amelyek egy alapot adhatnak, de ne ragaszkodj mindenáron hozzájuk. Bátran kérd ki anyuka, nagymama, barátnők tapasztalatát, segítségét és feltétlen kérdezd meg a védőnőt. A legfontosabb azonban, hogy figyelj babád jelzéseire.

A Nordic Koivu® Bio Nyírfanedv annyira tiszta, hogy azt már csecsemők is ihatják. Nyugodtan adhatod a babádnak is, erősíti immunrendszerét. Az Oktogoni mintaüzletünkben elérhető Éléskamra Vegán lisztek (korábbi Anyasüti lisztek) ugyancsak adhatóak a hozzátáplálás elejétől.

A vitaminhiány esetében nagyon fontos a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás, mellette pedig kezdj bele egy Bio Silica® kúrába. Ez a kapszula gyulladáscsökkentő kénes aminosavakat, ásványi anyagokat, csalán kivonatot és természetes, könnyen felszívódó, mezei zsurlóból nyert szilícium vegyületeket (kovasavat) tartalmaz. A hajhagymákat tápanyagokkal látja el, és javítja a haj szerkezetét.

Egy baba érkezése igencsak megváltoztatja az addigi életünket, nem csodálkozom rajta, hogy így érzel. Azt gondolom, hogy az esetleges aggodalmaidat, félelmeidet semmiképp se tartsd magadban, beszélj róluk a pároddal, családoddal, kérd bátran a segítségüket.  Mindemellett pedig a Stress® Control adaptogén gyógynövényei segítenek Neked alkalmazkodni a téged érő fizikai és szellemi változáshoz is.

Jó egészséget kívánok Neked és a babának is!
Szeretettel:
Somogyi Rita