Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Több éve fennálló székrkedéssel küzdök, mellette sok a levegó a hasamban! Csak akor tudok wc-re menni ha este beveszek egy Szúz tea kapszulát, de már attól is alig-alig! Szeretném ha tudnál segíteni, mit javasolsz ? Van pár kg felesleg is rajtam, bár nem olyan sok!3-4kg Előre is köszönöm válaszod! Orsolya

2018-01-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Orsolya!

Az első lépés mindig az orvos. Egy több éve fennálló székrekedésnek, fel kell deríteni a kiváltó okát, okait! – majd ehhez kell igazítanunk életmódváltásunkat és kiegészítőinket.

A kiváltó okok között szerepel a bélflóra kóros elváltozása, ami indulhat a gyerekkortól és fokozhatja azt hashajtók alkalmazása (a szűztea kivonata is ilyen), és a stressz nem megfelelő kezelése is. Sokszor áll a háttérben nem megfelelő májműködés vagy epepanasz, és gyulladásos bélbetegség. És mivel a rostszegény táplálkozás, az alacsony folyadékbevitel és a rendszertelen testmozgás együttesen és külön-külön is felelősek lehetnek a makacs székrekedésért, így ezeken a pontokon is reformálni kell, ha szükséges.

Mivel a tápanyagok közül az emészthetetlen rostok fogyasztása a legfontosabbak közé sorolandók - ha székrekedésről és puffadásról beszélünk -, a Cotifibra bélradír  addig is, míg nem lesz pontos diagnózis, tökéletes választás. Napi adagjával 7000mg prebiotikus rosthoz jutunk, mellyel a bélflórádban élő hasznos baktériumok mennyiségét növeljük, ami fokozza a bakteriális lebontást, megnövelve a bélsár tömegét, és elősegítve annak a bélből való kiürülést. Mivel egy éven túliak a tüneteid egy hosszabb, 120 napos kúrára kell berendezkedned, hiszen az emésztés és a bélflóra állapotának rendeződése meglehetősen időigényes folyamat.

Sőt a te esetedben (csak szűzteával működik a dolog”) a Cotifibra bélradír kúráját érdemes pluszban kiegészítened egy salaktalanító főzettel,  ami Puridren® névre hallgat, és ami az emésztésben résztvevő többi szerv működését is olajozottabbá teszi.


Üdvözlettel:

Somogyi Rita