Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Több dologgal kapcsolatban is szeretnék érdeklődni. 1. Ősszel szedtem a ligetszépe kapszulát 4 hónapig, és nagyon jól működött. Utána tartottam 3 hónap szünetet, és most már 2. hónapja szedem. Viszont most nem látok semmi javulást, nagyon erős PMS tüneteim vannak, erős mellfájdalommal, a cisztáim is érzékenyek lettek újra. Vajon miért nem működik most, ami ősszel nagyon jó volt? 2. Kezdődő, enyhe csontritkulásra keresnék valamit. Gondoltam, kipróbálom a szerves kalcium, magnézium kombinációját. Azt szeretném kérdezni, milyen adagolásban, és milyen hosszú kúrában javaslod? (45 éves vagyok) Illetve e mellé milyen ásványi anyagokat érdemes még pótolni? K vitamin szedését is hallottam, hogy jó lehet. Mi a véleményed róla? Köszönettel: Kriszta

2018-06-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszta!

Sajnos erre egyetlenegy magyarázat van, az hogy a 3 hónapos szünet alatt a hormonális egyensúlyzavar felerősödött. Fontos, hogy ellátogass kezelőorvosodhoz, és felderítsd a kiváltó okot vagy okokat, illetve pontos, friss képet kapj jelenlegi állapotodról.

Amikor vissza szeretnék szerezni hormonális egyensúlyunk felett az irányítást, egyszerre kell odafigyelnünk táplálkozásunkra, folyadékbevitelünkre, a minket érő napi stressz kiegyensúlyozására, és a rendszeres testmozgásra. A kiegészítők csak ezután következnek, vagyis az életmódváltás megkerülhetetlen. És igen, az egyik ilyen kiegészítő tápanyag a gamma-linolénsavban gazdag ligetszépe olaj, amihez olyan tápanyagokat ajánlok most kísérőként, melyek egyszerre támogatják hormonális egyensúlyod és csontjaid egészségéért is.

Az egyik egy vitaminkombináció, méghozzá a C- a D3 és a K2 vitamin nagy dózisú kivonata, mert mindhárom tápanyag meghatározó szereppel bír az egészséges csontozat szempontjából, és nélkülözhetetlenek az egészséges hormonszintek kialakításához is. A K2-vitaminnak pedig valóban drámai szerepe van a csontok erejének megőrzése szempontjából, hiszen távol tartja a kalciumot az ereidtől, a lágy szöveteidtől, és azt benntartja azt a csontjaidban, fogaidban. 

A másik kivonat, amit a figyelmedbe ajánlok a görögszéna tabletta, ami fitoösztrogéneket tartalmaz, melyek olyan ösztrogénhez hasonló szerkezetű, természetes vegyületek, amik a hormonális egyensúlyt szabályozzák, de mindezt ösztrogén mellékhatás nélkül teszik.

Természetesen mellettük fogyaszthatsz szerves kalciumot, és szerves magnéziumot is, annál is inkább, mert ezek az ásványok alapvető elemei az egészségünknek, hiszen több száz biokémiai folyamat részesei nap mint nap.

Hormonális- és csontegészséged szempontjából hasznos még ha bázikus étrendet követsz, és több friss salátát, zöldséget fogyasztasz olyan köretekkel, mint a hajdina, a köles  vagy a quinoa  . Sokat segít az is, ha naponta 2*1 evőkanál Omega3 zsírsavakban gazdag kendermag olajat kanalazol, mely tökéletes saláta öntet is.

Rendezkedj be egy 4 hónapos kúraidőre! A görögszéna tablettából 3x2 tabletta a napi adag az étkezések előtt, bőséges folyadékkal. Reggeli után jöhet az 1-1-1 szem C+D3+K2–vitamin, a kalcium és a magnézium, majd vacsora után az 1 szem ligetszépe kivonat.

Sok sikert a kúrádhoz!
Somogyi Rita