Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, tinédzsereknek aknés, pattanásos, heges bőrre milyen gyakran ajánlott használni a holt-tengeri iszapot? Továbbá érdekelne, hogy mit tudna még ilyen bőrre ajánlani a termékeik közül. Előre is köszönöm. Judit

2019-03-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

Az akné akkor jelenik meg, amikor egy pórus a bőrünkben eltömődik. Ez a dugulás elhalt bőrsejtekkel kezdődik. Normálisan, az elhalt bőrsejtek a pórus felszínére emelkednek, és a test elhullajtja a sejtet. Amikor a test túl sok faggyút kezd termelni, egy olajat, amely megvédi a bőrünket a kiszáradástól, az elhalt bőrsejtek összeragadnak a pórus belsejében. Ahelyett, hogy felemelkednének a felszínre, a sejtek bennragadnak a pórusban. Néha előfordul, hogy a baktériumok, melyek a bőrünkön élnek, szintén beragadnak az eltömődött pórusba. A pórusban ekkor tökéletes környezet jön létre a nagyon gyors szaporodáshoz. Rengeteg baktériummal a belsejében a pórus gyulladttá válik (piros és duzzadt). A gyulladás mélyen lemegy a bőrbe és aknés ciszta vagy csomó jelenik meg.

Minél zsírosabb a bőrünk annál gyakrabban alkalmazhatjuk a Holt-tengeri iszapot arcpakolásként. Kezdjetek napi rendszerességgel, majd ahogy tisztul a bőr, úgy csökkentsétek 2 vagy 3 naponta a felhelyezést.

Az arctisztítás rendkívül fontos minden bőrtípusnál, de a fentiekből következik, hogy még fokozottabban kell eljárnunk aknés bőr esetén. Reggel és este alkalmazzunk színszappant a lemosáshoz! – fontos, hogy ez a szappan nem tisztítja, és nem szárítja túl a bőrt, és ezzel nem készteti a faggyúmirigyeket túltermelésre, ami ugyancsak előidézi a pattanásokat.

 

Majd vigyük fel a bőrre az aCknes® gélt, ami először is elpusztítja a baktériumokat, amelyek a problémákat okozhatják. Lúgosítóként működik és kiegyensúlyozza a bőr pH-ját, amely cserébe megnehezíti a baktériumok elszaporodását. ráadásul még bőrösszehúzó hatása is van, és segít felszárítani a felesleges olajakat a bőrben.

A nagyobb pattanásokat az aCknes® tapasszal fedjük le, hogy elszigeteljük és megelőzzük a felülfertőzéseket. Mindkét aCknes® termék magas terpén tartalmú teafa olajat tartalmaz, ami nem olyan, mint a bőr által természetesen termelt olaj, sokkal inkább olyan, mint egy oldószer, ami leoldja a felesleges faggyút és az elhalt bőrsejteket, és felszabadítja a pórusokat. Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően elpusztítják az aknét okozó baktériumokat és megelőzik az újabb pattanások kialakulását.

Az akné összefüggésben áll a szervezet hormonális egyensúlyával és annak tápanyagszintjével. Ezért az ajánlom, hogy az étrended egészítsétek ki mikronizált sörélesztő tablettávalszerves szelénnel (számos tanulmány kimutatta már a közvetlen kapcsolatot a szelénhiány és az akné kialakulása között), gyulladáscsökkentőkkel, mint az Omega zsírsavak (kiváló hormonrendező, de bőrápoló hatásában sem marad el) , illetve probiotikumokkal (nagyon hatásosnak bizonyulnak a cisztás akné kezelésében), melyek növelik a bélben megtalálható jó baktériumok számát, melyek felelősek a fertőzések megelőzéséért és felszívják a tápanyagokat az ételekből. Ezek a tápanyagok mind segíthetnek az akné kezelésben!

Részletesen tudtok olvasni a termékekről, ha a kiemelésre kattintotok.

Szép bőrt és jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita