Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Természetes savcsökkentőt szeretnék,mit tudsz nekem ajánlani? Nem szeretnék olyan készítményt alkalmazni aminek mellékhatása van. Májusban voltam gasztroenterológián,mindent rendben találtak,enyhe reflux. Viszont azóta egy stresszbehatás okozta gyomorbántalmaim lettek,ami fokozott savasodást indított el nálam. Erre szeretnék természetes megoldást találni. Előre is köszönöm a válaszod és a segítségedet. Üdvözlettel. Detti

2018-10-25
Somogyi Rita válasza:

Kedves Detti!

Sajnos nagyon sok refluxos vendégünk van, és ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Az egyik ilyen fontos tapasztalat az, hogy ha egy refluxos vendég hajlandó kiiktatni az étrendjéből a glutént, a tejet és a cukrot, akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tünetei.

A másik ilyen tapasztalat, hogy mivel a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek (pont, ahogy írod is), a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. Erre természetesen vannak hatékony stressz-levezető technikák, mint amilyen például a jóga is, de a rendszeres testmozgás és az esti séták, kocogások is sokat segítenek. A lényeg a rendszeresség.

Mindezek kiegészítéseként jöhetnek csak a célzott tápanyagok, étrend-kiegészítők, mert azoknak életmódváltás nélkül történő fogyasztása kevés a sikerhez, és nem hozhat tartós eredményt.

3 kiegészítő tápanyagot ajánlok a figyelmedbe:

1. Ha már stressz, akkor nem árt megismerkedned a Stress® Contol névre hallgató kiegészítőval, ami adaptogén gyógynövények kivonatát tartalmazza, és ami a szervezet stresszhez való alkalmazkodást segíti elő.

2. Nagy segítségére volt eddig mindenkinek a Fermentált Papaya koncentrátum, melynek hatóanyaga a  Saccharomyces boulardii nevű probiotikum. Ez nyugtató hatású az emésztőrendszerre és természetes savlekötőként szünteti meg a gyomorégést.

3. A harmadik kiegészítő, amire felhívom a figyelmed, egy olyan szopogatós savlekötő tabletta ami, természetes ásványi anyagokat tartalmaz. És, hogy miért használjunk természetes, szerves ásványokban gazdag savlekötőt? Azt a kiemelésre kattintva el is olvashatod!

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Somogyi Rita