Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Teljesen véletlen keveredtem az oldalra, de nagyon szimpatikus! Egy ideje aggasztó hajhullásom van, ami azt hiszem valamilyen emésztőrendszeri gyulladás eredménye. Hasi, gyomortáji fájdalom, folyamatos diszkomfort érzés, rendszertelen és rendellenes széklet, puffadás voltak a panaszok. Teljesen kivizsgált egy gasztroenterolóus, de nem talált semmit. Egy ideje úgy tűnik, kezdek rendbe jönni, de a hajhullás maradt. Több termék is megtetszett, de nem vagyok biztos, hogy mi mivel kombinálható, vagy megfelelő termékre esett-e a választásom. Ebben kérnék segítséget. Elsősorban a Bio Silica tetszett meg, de emellett még nézegettem sörélesztőt, ligetszépét, szelént, cinket, vasat. Mivel a közeljövőben babát tervezünk, a folsavat is fontosnak gondolom. Az emésztési gondok miatt probiotikum is érdekelne, esetleg valami más bélflóra támogató. Tanácsodat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Noémi

2017-12-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Noémi!

Nos, a hajhullás az pont egy olyan tünet, aminek millió egy kiváltó oka lehet. Ezért célzottan is akkor tudunk segíteni, ha ismerjük ezen kiváltó okokat.

Leggyakrabban tápanyaghiány a gond és ilyenkor Bio Silica® kivonatot  ajánlunk, amit szinte minden esetben szerves vaskivonattal is javaslok kiegészíteni. Ilyen tápanyaghiány könyvelhető el rendszertelen táplálkozás, minőségi étrend felhagyása által, és akkor is, ha emésztőrendszeri gyulladásokkal, emésztési zavarokkal küzdünk.

Ahogy írtad is az immunrendszer 70%-át adó bélflórában – különösen ebben az esetben - mindenképpen érdemes rendet tenni. Ehhez szíves figyelmedbe ajánlom a pre- és probiotikumokat tartalmazó  Ferzym® Bélflóra ampullát, amit kiegészítesz a Fermentált Papaya koncentrátum  fogyasztásával is. A kúraidő minimum 90 nap, azaz 3 hónap legyen.

Ezek a kiegészítők segítenek az esetleges gyulladások visszaszorításában, az egészséges pH-értékek visszaszerzésében, és az emésztésben résztvevő szervek működésének javításában.

Azzal is támogathatod az egyensúly visszaszerzését, ha naponta többször eszel, 5-6 alkalommal, és egyszerre nem eszel nagyobb mennyiséget, mint az ökölbe szorított kézfejed. Illetve minden egyes falatot alaposan pépessé rágsz a lenyelés előtt. Ez a kis tudatosság tehermenetesíti az emésztőrendszer egészét, magasabb tápanyag felszívódással és fokozottabb salakanyag távozással is párosul.

Második leggyakoribb kiváltó oka a hajhullásnak a stressz. A stressz nagymértékben növeli a tápanyaghiányt, ezért ebben az esetben stressz-oldó adaptogén kivonatokat is adunk   a Bio Silica® mellé, és azt még sörélesztővel is kiegészítjük.

Harmadik gyakori kiváltó ok a pajzsmirigy nem megfelelő egészsége, emiatt általánosan 3 tápanyagra van szükség (független, hogy alul- vagy felülműködő, esetleg autoimmun eredet-e) szerves szelénre, szerves cinkre  és D3-vitaminra.

És ott vannak az egyéb hormonháztartással kapcsolatos kiváltó okok, amikor nagyszerű segítség a gamma-linolénsav, ami a ligetszépe olaj kivonatban található meg nagy mennyiségében.  Ez a zsírsav egyébként is hozzájárul a haj, a bőr és a körmök egészségéhez, szépségéhez, illetve felveszi a kesztyűt a belső gyulladásokkal is.  

Egyszóval sokféle kiváltó ok lehet, és bár a kiegészítőket kombinálhatjuk egymással, és természetesen külsőleg is használhatunk hajhullási elleni samponoka, mindezek mellett életmódváltásra is szükség van, pl,.: tudatosabb táplálkozásra és bőséges folyadékbevitelre.

Minden felsorolt termékről részletesen tudsz olvasni, ha a szövegben elhelyezett linkre kattintasz.

Üdvözlettel;

Somogyi Rita