Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Tavaly volt egy nem alvásos 6 hetem, amin semmi más (még altató sem) segített, csak az Erbe Della Notte csepp. Sajnos pár napja ismét előjött, hogy nem tudok elaludni, és sajnálattal látom, hogy hiánycikk az Erbe Della Notte csepp. MA beszereztem Stress Control kapszulát, illetve melatonin kapszulát. A baj az , hogy ráparázok, hogy nem tudok elaludni, és szint pánikolok egész éjjel, és sajnos napközben is csak ezen jár az eszem. Ajánlanál még valamit esetleg? Remélem ezek segítenek egyenlőre. A cseppről esetleg tudni valamit, lesz-e még egyáltalán elérhető? Köszönöm válaszod. Ági

2018-12-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ági!

Manapság a stressz elválaszthatatlan része mindennapi életünknek – szervezetünk így reagál a külső ingerekre. Amikor túl nagy a stressz és sokáig tart, az olyan zavarokat okozhat, mint a szorongás, depresszió, idegesség és alvászavarok. Az alvászavarok nagyon frusztrálóak tudnak lenni. A rossz alvás, a fáradtságérzet és a folytonos álmosság egy ördögi kör részeit alkotják, ami csak még jobban elmélyíti a stresszt.

A kiváltó okok felderítése igen fontos feladat. Így a szakorvosi vizsgálatokat minél előbb el kell kezdeni, hogy még célzottabban léphessünk fel a problémával szemben. Sokat segít az étrend és életmód átvilágítása is, ezért szokásainkat és fogyasztásainkat írjuk össze, naplózzuk, hogy az orvosnak még egyszerűbb dolga legyen. Végezzünk rendszeres testmozgást, hiszen az hatékony stressz-levezető technika, esetleg jógázz, mint Én. Nekem az is bevált, hogy esténként „digitális detoxot” tartok. Este már sem a tévét, sem a számítógépet nem kapcsolom be, a telefont is leteszem, próbálok elcsendesedni, és ezek helyett inkább olvasok, vagy relaxálok. 

Persze vannak olyan gyógyszerek, amelyek kémiai úton alvást tudnak előidézni, de olyan mellékhatásaik vannak, mint például a hozzászokás, hogy csak egyet említsünk. Ugyanakkor több olyan gyógynövény is létezik, amelyek segítik újra pihentetővé tenni az alvást, és a Stress® Control kapszula kifejezetten ilyen adaptogén gyógynövényeket egyesít, így valóban nagyszerű választás. Melatoninnal együtt – amit természetes formában találunk meg a szőlőhéj mikroőrleményben   -, kiválóan működnek alvászavarok kiegészítő terápiájaként, valamint segítenek alkalmazkodni a minket érő fizikai és szellemi stresszhez, így nappalok is kiegyensúlyozottabban telnek majd.  

A gyógynövényeken kívül néhány más anyag is hozzásegíthet a jó alváshoz, mint pl. a szerves magnézium és a B6-vitamin. A szerves magnézium egy ásványi anyag, ami segít elűzni az álmatlanságot, a B6-vitamin pedig nagyon hasznos az idegesség és még az éjszakai lábgörcsök kivédésére is.

Az Erbe della Notte  érkezéséről mi is várjuk a pontos információt, hiszen jelenleg a gyártás alapanyaghiány miatt szünetel. Viszont, amennyiben igényt tartasz rá, azt megígérhetem, feljegyzem az e-mail címed, és értesítünk, amint megérkezett a termék.

A kiemelésekre kattintva tovább is tudsz olvasni!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita