Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Tavaly rendeltem Gold Omega 3 kapszulát, most már lassan elfogy. Javasolt-e a folyamatos szedése, vagy a 3 hónap kúra leteltével szünetet kell tartani? Köszönöm szépen előre is a választ. Tisztelettel: Bartek Judit

2018-01-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

Tulajdonképpen a helytelen táplálkozásból és életmódból adódóan akár folyamatosan is pótolhatnánk az Omega3-at a szervezetünknek. Hihetetlen értékeket mutatnak a kutatások ugyanis az Omega3 és Omega6 bevitel arányaiban.

Jelen pillanatban pont az okoz fejtörést az egészségügyi szakembereknek, hogy hogyan lehetne növelni az Omega3 zsírsavbevitelt, mert az Omega3 és Omega6 egyensúlya felborult az utóbbi évtizedekben, miközben eme zsírsavak bevitelének megfelelő mennyisége és aránya teremti meg azt az egyensúlyt, ami a szervezet megfelelő működését garantálja. A kívánatos arányszám 1:2 helyett, 1:20-1:25 körüli volt már a XXI. század első évtizedében is! Az arány eltolódásának oka a tömegtermelés és tömegtermesztés, a nagyipari napraforgó és repceolaj gyártás, illetve a növényi margarinok térhódítása.

Ettől függetlenül, mint minden természetes összetevő esetében az Omega3 szedésénél is a kúraszerű alkalmazás javasolt. A minimumkúra időtartama 60 nap, a maximumkúra 120 nap. A kúrák 3-4 hét szünet beiktatásával megismételhetők.

Általános adagolása, napi 1 kapszula étkezés közben. Azonban egyes betegségek esetén az adagolás változhat.

Hangulatingadozások esetén 2*1 kapszulát,
Szív- és érrendszeri betegségek, Raynaud-szindróma, bőrfarkas és pikkelysömör esetén: szedhetünk napi 3*1 kapszulát,
Reumatoid arthritis esetén: napi 3*2 a javasolt mennyiség,
Bélgyulladás esetén pedig: napi 4*1 az ajánlott mennyiség.

 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita