Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Tanácsot szeretnék kérni. Ultrahangos vizsgálat kimutatta, hogy zsíros a májam. Nem iszom, nem dohányzom, viszont túlsúlyos vagyok. Epére voltam operálva laparoszkópos mütéttel távolították el az epekövemet már 6 éve. Pajzsmirigy müködésre szedek gyógyszert L-Thyroxin- 50-est. Kérésem az lenne, hogy mit javasol a májzsírosodásra? Nézegettem a máriatövis és az articsóka kivonatot, csak nem tudom hogy azt lehet-e? Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel,Jutka.

2016-05-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Jutka! Nem csak, hogy lehet, de kötelező is, ráadásul ebben az esetben mindkét terméket kombinálni fogjuk. Kimásoltam egy ide illő írásomat, hogy miért is;

„Májméregtelenítők; máriatövis vs. articsóka

Ha májtisztításra kerül a szó, akkor két növény kivonata biztos azonnal eszünkbe fog jutni, az egyik az articsóka a másik a máriatövis. – És már jön is a kérdés, hogy melyik a jobb, hatékonyabb, és, hogy lehet-e ötvözni a kettőt?  

A válasz pedig roppant egyszerű. Az articsóka kivonatot akkor ajánlom különösen a figyelmedbe, ha hedonista típus vagy, azaz szeretsz enni, inni, és élvezeti szereket is használsz, mint a kávé, vagy a cigaretta. Azoknak is ajánlom, akik össze-vissza étkeznek, és rendszertelen életmódjuk puffadással, kérődzéssel, zsírmájjal, és emésztési zavarokkal párosul. A kiálló gyomor, a túlzott hasi zsírlerakódás a felső hasi rész körül, vagy ugyanez a hasi részen; sörhas szintén articsóka kivonatért kiállt!

A máriatövis kivonatot pedig akkor fogyaszd, ha gyógyszeres kezelés alatt állsz, antibiotikumokat fogyasztasz, környezetszennyezésnek, növényvédő szer maradványoknak és nehéz fémeknek vagy kitéve. Mérgezés, legyen az gomba (Candida gomba is), vagy ételmérgezés, vagy egyéb vegyi anyagok által okozott mérgezés, fertőzés miatti májegészség károsodás, és emésztőrendszeri betegség gyötör.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a máriatövis szilimaron tartalmának köszönheti a hatását! Ez a szerves máriatövis kivonat 160mg szilmaron tartalommal rendelkezik 1 tablettában, és még kolinnal is dúsított, mely a lecitinnel közeli rokonságban álló tápanyag, és ami a szervezet minden sejtjének különösen a máj és idegsejtek működéséhez elengedhetetlenül fontos. A kolin különösen hasznos az epehólyag különféle betegségeiben.

És bizony, ha már nem csak megelőzésről, hanem májbetegségről van szó, akkor érdemes bevetned mind a két növényi kivonatot (tápanyagot), hogy felgyorsítsuk a regenerációt és lerövidítsük a gyógyulási időt.” Rudolf Rita