Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Tanácsot szeretnék kérni! Hónapok óta haspuffadással küzdök. 3 hónapja kaptam N***** tablettát, attól jól lettem, de most újra problémám van. Szinte egész nap diszkomfort érzésem van, van olyan, hogy már reggel így ébredek és egész nap puffadt a hasam. Szoktam probiotikumot enni. Sokat van szorulásom, de nem minden nap. Reggelim: zabkása vagy egy gabonás joghurt vagy egy szendvics teljes kiőrlésű kenyérből. Édességet ritkán eszek, nem sok szénhidrátot fogyasztok. Tejterméket a reggeli joghurton kívül ritkán fogyasztok. Normál testalkatú vagyok, 68 kg., napi 8 órát ülök a munkahelyen, sajnos nem sokat mozgok emiatt, hetente 1-2-szer tornázok otthon. Milyen terméket tudnál nekem javasolni a problémámra? Válaszodat előre is köszönöm, Üdvözlettel: Zsuzsa

2022-09-13
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsa!

A puffadás, székrekedés azt jelzi, hogy a bélflórád egyensúlya még mindig nem állt helyre. Nem tudom, hogy a probiotikumot rendszeresen fogyasztod-e, ha nem, akkor érdemes lenne végigcsinálni egy minimum 30 napos kúrát.

Mellette a bélflóra mielőbbi regenerálódásához érdemes prebiotikus rostokat is fogyasztani. Ügyelj kérlek a bőséges folyadékfogyasztásra, és a rendszeres mozgásra is, ami lehet séta is, csak több legyen, mint heti 1-2 alkalom.

És bizony a puffadásos tünetek arra is utalhatnak, hogy érdemes megtámogatni a máj és az epe munkáját is. Ehhez a Hepa Detox koncentrátum legalább 60 napos kúráját javaslom. 

Valamint, ha a kapott antibiotikum kúra bevált és jobban érezted magad tőle, akkor érdemes egyeztetni a kezelőorvosoddal, hogy milyen baktériumok ellen hatásos, és annak megfelelően elindulni a pontos diagnózis felállításához.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita