Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen készítményt vásároljak a fiam számára, aki most kezdte az egyetemet, klasszikus zenét tanul és a rengeteg gyakorlás nagy koncentrációt és jó memóriát igényel. Eddig magB6-t és C vitamint szedett, de sajnos ez kevésnek bizonyul. Sok hasznosnak tűnő készítményt találtam itt, de nem tudok választani, melyik lenne a leghasznosabb számára. Ezekre gondoltam: lecitin, halolaj, acai, guaranax, stress control Előre is köszönöm a válaszát, Magyarné Ági

2019-10-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ági!

Tudnod kell, hogy a fokozott koncentrációhoz nem elegendő csak étrend-kiegészítőkben gondolkodni. Fontos a kiegyensúlyozott vegyes étrend, a rendszeres testmozgás és a terheléssel járó stressz ellensúlyozása, például meditációval. Ki kell egyenlíteni a lehetőségekhez képest a terhelést, hogy hosszútávon is egyre jobban teljesíthessünk.

A Stress® Control  adaptogén gyógynövényei segítik a szervezet stresszhez való alkalmazkodást, ezáltal pedig erősítik kognitív képességeinket, növelik koncentráló képességünket és készségünket a logikus gondolkodásra. Nem véletlen, hogy ez az általam legtöbbet ajánlott kivonat. E mellett azt javaslom, hogy a plusz magnézium  felvétel és a C-vitamin  bevitel is maradjon meg.

A guaranax helyére azonban, mikrokeringést javító kiegészítőket illesztenék. Ilyen a mikronizált Gingko Biloba kivonat, ami az egész test vérkeringését serkenti, így az agyi mikrokeringést is. Sőt, azt ajánlom, hogy naponta 1-2 teáskanál szőlőmag őrleményt is keverjetek joghurtba vagy gyümölcslébe, ami hasonlóképp javít a mikrokeringésen és fokozza az agyi koncentrációt.

A lecitin  is maradjon, mert segít koncentrálni, tanulni, emlékezni, mivel bonyolítja az idegsejtek közötti impulzus-átvitelt. Segítségével történnek meg a sejtek információ-átadásai, energiaellátása, illetve a sejten belüli kommunikáció, melyek mind felelősek szellemi frissességünkért.

Kiváló választás a Gold Omega3 ® halolaj kapszula is, hiszen az Omega3 zsírsavak legnagyobb mennyiségben az agysejtekben és a szinapszisoknál található, ahol az idegingerület átvitele zajlik.

Az Acai koncentrátum, nem szükséges, illetve csak akkor illeszteném a kúrába, ha nem eszik a fiad elegendő gyümölcsöt, zöldséget és rostot.

A kúraidő legyen 120 nap, melyet egy hónap szünet után meg lehet ismételni, és ahol a szőlőmag őrleményt le lehet cserélni; mikronizált ázsiai gázló  kivonatra.  

Üdvözlettel:
Somogyi Rita