Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ! Tanácsot szeretnék kérni hogy foltos hajhullás , illetve az egész testemen lévő foltos szőrhullás ellen milyen készítményeket tudna javasolni ? , 28 éves férfi vagyok , minden olyan vizsgálatot ami okozhatja negatív eredménnyel zártam , így már csak valamilyen vitamin/ásványianyag hiányra tudnák gondolni. A párom javaslatára először Lenkei féle multivitamint szedtem , de 2 hónap után fel kellett függeszteni mert a vérvétel is kimutatta hogy a máj értékeket nagyon felvitte , bár én magam is éreztem hogy nem jó , aztán csak A+D vitamint szedtem szintén Lenkei félét , de az is hasonlóan bánt a májammal , az lenne még a kérdés hogy ha a májamat kiméregteleníteném akkor talán be tudná fogadni ezeket a vitaminokat , és ha igen miket szedjek ? Válaszát köszönöm : Tibor

2019-02-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tibor!

Nos, a foltos hajhullás pont egy olyan tünet, aminek millió egy kiváltó oka lehet. Valóban okozhatja nem megfelelő májműködés, ahol célzott kiegészítők májkímélő diétával egybekötve hozzájárulhatnak a sikerekhez. Különösen igaz lehet ez esetedben, hiszen a multivitamin készítmények normál esetben nem befolyásolják kedvezőtlenül a máj értékeket. Ugyanakkor a gyakori kiváltó okok között szerepelnek az autoimmun betegségek is (ekkor is fontos a máj tehermentesítése), ezért ha még nem jártál immunológiai szakrendelésen, célszerű oda is ellátogatni, hogy ezt az okot egyértelműen kizárhassátok. Ebben a háziorvosod biztosan fog tudni segíteni.

Sokat segít az is, ha addig is támogatod szervezeted sav-bázis egyensúlyát. Ehhez nagyszerű segítség a Puridren® névre hallgató gyógynövényes főzet, mely fokozza tested saját salaktalanító munkáját, és támogatja belső elválasztású mirigyeid egészségét is.

A máj méregtelenítéséhez és a májsejtek regenerálásához 3 tápanyagot kombinálj. Az egyik a 160 mg szilimaronra standardizált máriatövismag kivonat, melyet kolinnal is dúsítottak a lehető legmagasabb biohasznosulás érdekében. A másik a lecitin, a harmadik az articsóka kivonat.  

Kerüld a feldolgozott élelmiszereket, az egyszerű szénhidrátokat, valamint a cukrot, ezek a máj egészségének legártóbb alapanyagai. Próbálj meg minél több bio-, illetve szerves élelmet fogyasztani. Rendezkedj be, egy 120 napos kúraidőre.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita