Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Tanácsot szeretnék kérni a téli időszakra vonatkozóan. Elég nagy mennyiségű D vitamint javasolnak gyermek és felnőtt részére egyaránt. Lehet egy kisiskolás gyermeknek októbertől kb. március végéig, amíg a megfázásos időszak van 2000 nemzetközi egységnyi D vitamint adni folyamatosan? Felnőtt részére mennyi a max adag? Szükséges hozzá a K vitamin? A spirulina alga tabletta fedezi a multivitamin készítményekben feltüntetett mennyiségeket? Vagy inkább valami multi készítményt javasolnál? A szervezet erősítésére (az allergia szezonba - parlagfű) javasolnád a méhpempő fogyasztását? Ezt gyermek is szedheti akár a téli időszakban? Ha igen milyen adagolással és mennyi ideig? Ha lenne még javaslatod a téli szezonra, akkor azt szívesen fogadom. Válaszodat nagyon köszönöm! További szép napot kívánok! Üdvözlettel: Krisztina

2016-09-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina! A Spirulina tablettát jómagam is szoktam javasolni természetes vitaminpótlóként. Egy vitamintablettával szemben ugyan kisebb dózisokat tartalmaz, de azok tökéletes biohasznosulással szívódnak fel, míg egy nagyobb dózisú étrend-kiegészítő 30-35%-os felszívódási rátával rendelkezik, így ez alapján két termék nem összevethető.

A D-vitamin pótlás jó ötlet az őszi szezonban, és még jobb, ha az C-vitaminnal is kombinálódik, kérlek nézd meg ezt a  C+D-vitamint kombináló kiegészítőnket a terméknévre kattintva.

Ezek az étrend-kiegészítők, melyek 2000IU D-vitamint tartalmaznak 12 éves kortól fogyaszthatók. Az az alatti korcsoportnak pedig (csecsemő - 3 éves 400IU-1000IU, 3-8 éves 600IU-1000IU és a felső határ a 2000IU, 8-12 éves 1000IU-2000IU) személyre szólóan érhetők el kiegészítők. A felnőtteknek szóló maximális adag D-vitaminból, általánosan 4000IU, de ettől eltérő is lehet a dózis, pl.: meddőség, pajzsmirigy alulműködés, vagy inzulinrezisztencia esetén. K-vitamin szükségességről még nincs elég tudományos bizonyíték, így ezt nem erősíthetem meg.

A méhpempő tökéletes immunerősítő, amit gyermekek is fogyaszthatnak, de allergia esetén ennek a méhészeti terméknek a fogyasztása helyett az alkoholmentes propolisz cseppünket ajánlom, mert ott az allergéneket a gyártó, egy hasznos baktérium segítségével leválasztja.

Rudolf Rita