Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Tanácsodat szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy melyik termék lenne számomra a megfelelő. Fogyni szeretnék comb és hasi tájékról. A combomról eltüntetni a cellulitist ami elég makacs, a hasamnál az úszógumi ami eléggé zavaró, gyakori a hasi puffadásom és néha elviselhetetlen fájdalommal jár. Sok terméket néztem és olvastam át az oldalon, de pontosan nem tudom mi is lenne a megfelelő számomra. Kérlek segíts! Válaszod Köszönöm! Üdv Bernadett

2019-01-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Bernadett!

Rögtön azzal kezdenék, hogy gyakori a hasi puffadásod miatt keress fel egy belgyógyász szakorvost, hogy felderítsd a pontos kiváltó okot, mely az élelmiszer allergiától kezdve a nőgyógyászati panaszig sok minden lehet.

Addig is biztos segítséget jelent számodra az életmódváltás, hiszen ma már tudjuk, hogy a cellulit kiváltó oka az ösztrogén, és azt is, hogy a test bármelyik részén található zsírt, anyagcsere és hormonális hatások szabályoznak.

Tartsd a következő pontokat:

  • Csökkentsd a napi szénhidrát felvételt! – Fontos, hogy csökkentsd a zsírsejtek mennyiségét és méretét, mert azok nagyobb ösztrogénszintet indukálnak a szervezetben, így stimulálják az egész folyamatot, ezért szabadul el a cellulit kialakulásának folyamata.

  • Növeld a rostbevitelt! – a fokozott rostbevitel nem csak az emésztés miatt fontos, de az ösztrogén anyagcsere szempontjából is. Azzal, hogy hozzásegít a vércukorszint szabályozásához, a hasi úszógumikat is csökkenti

  • Igyál többet!  Fogyassz 20 testsúly kilogrammonként 1 liter vizet. A fokozott vízfogyasztás feszesíti a bőrt, és elősegíti a salakanyagok fokozottabb távozását. 

  • Mozogj rendszeresen! A testmozgás a mai napig a legjobb szénhidrát anyagcsere serkentő módszer. 

Amennyiben ezek a lépcsők megvannak, már választhatsz további célzott kiegészítőket is:

Ma már köztudott, hogy a nők az ösztrogén miatt szenvednek a cellulittól és a férfiaknak azért van kevés cellulitjuk, mert kevés az ösztrogénjük. Érdekes, hogy a kollagén lebontása a cellulit biológiai funkciója, ami azt jelenti, hogy a túlzott cellulitban szenvedő nők esetében túl nagy mértékű a kollagén lebontása. A következő lépésekből áll a cellulit teljes folyamata:

  1. lépés: az ösztrogén hat a fibroblasztokra.

  2. lépés: a fibroblasztok hatnak a kollagenázra. 

  3. lépés: a kollagenáz lebontja a kollagént a zsírsejtek körül

  4. lépés: a kollagén kötegek lebomlanak a zsírsejtek körül

  5. lépés: a zsírsejtek kiáramlanak a bőr lazább felszíni rétegeibe.

  6. lépés: az elszabadult zsírsejtek megnőnek és megsokszorozódnak a bőrfelszín közelében és kialakulnak a cellulit gödröcskék

* Salaktalanító-vízhajtó gyógynövényeket koncentráló Diurerbe® Forte ital.

Mert a vízvisszatartás és a cellulit természetüktől függve kapcsolódnak egymáshoz. A folyadék visszatartást okozó tényezők többsége a bőr szilárdságának csökkenését, az alacsony fokú gyulladást, a kötőszöveti fibrózist és a zsír felhalmozódását is okozhatja, ami szó szerint befolyásolja a cellulit minden aspektusát, így a folyadék visszatartás általában a cellulitisz problémájához kapcsolódik a legtöbb nőnél. A jó cellulit kezelés mindig hatékonyan kezeli a folyadék visszatartást, valamint a cellulit egyéb szempontjait.

* Külső kezeléshez figyelmedbe ajánlom  Chillishape®gél  toptermékünket, aminek eredményességét tovább fokozhatod, ha fürdés közben masszázskesztyűt majd a Chilli gél felkenése után pedig speciális, lélegző kozmetikai fóliát  is használsz az adott testrészen.

Sok sikert kívánok kúrádhoz!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita