Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Tanácsát szeretném kérni. Voltam gyomortükrözésen ( jobb borda alatti szorítás miatt, epére gyanakodtak de most egy új orvos mondta hogy nem biztos, hogy az epe okozza ezt a szorító érzést így elküldött tükrözésre) Igazából nem derült ki semmi, nem láttak semmi elváltozást azon a részen sem csak egy kicsi gyulladást azt hiszem feljebb. Ez van írva: Vélemény: Erosiv antrum gastritis Az antrum kerek, a nyálkahártya foltosan hyperaemias, elszórtan egy-egy savhematinos erosio látható. Nem tudom ez pontosan hol van de azt mondta az orvos hogy ez nem vészes és nem is reflux. Mégis savlekötőt írt fel rá (pantoprazolt) Egy ismerősömnek is ezt írták fel és mondta hogy neki nem is volt sok sava mégis ezt kellett szednie és nem is használt semmit. Viszont rengeteg mellékhatása van és ahogy olvastam a magnéziumot és a B12 vitamint is lecsökkenti a szedése. Esetleg lenne javaslata hogy ehelyett mást szedjek az Önök termékei közül? Ha nincs refluxom és sok savam akkor nem értem miért kell savlekötőt szedni. Nem szeretnék rontani a helyzeten. lenne valami tanácsa? Köszönettel várom válaszát

2020-10-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszti!

Sajnos arra a kérdésre, hogy miért savlekötőt javasolt az orvos, én nem tudok választ adni, találgatásokba nem szeretnék bocsátkozni, ezért kérlek, az orvosodat kérdezd meg erről.

Az általad leírtak gyomorhurutot feltételeznek, vagyis a gyomor nyálkahártyájának gyulladását.

A Fermentált papaya koncentrátum erőteljes gyulladáscsökkentő, nyugtató hatással van az emésztőrendszerre, fogyassz belőle naponta 30 ml-t, de kérlek, előtte egyeztess az orvossal, aki felírta számodra a gyógyszert.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita