Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Tanácsát szeretném kérni. A páromnak kb. 3-4 éve olyan problémája van, hogy éjszaka arra kel, hogy úgymond félrenyel és olyankor köhögés jön rá és csípős ízt érez a torkában. Hiába iszik rá vizet nem csökken a csípős érzés. Azt mondja olyan érzés mintha a tüdőben menne bele a nyála, mintha letüdőzné. Kb 20 percig is eltart mire enyhül és utána vissza tud feküdni. Ez kb félévente egyszer fordul elő, szóval nem olyan sűrűn és általában akkor amikor este többet vacsorázik és tele lesz a hasa. Amúgy este már nem nagyon szokott vacsorázni, hogy tudjon aludni. Mit javasol? Táplálkozásban is kérnénk tanácsot. Köszönettel:R

2016-02-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Hát az első gondolatom a refluxgyanú volt, de mivel ezt nem kitalálni kell ráolvasásszerűem, így először orvoshoz kell fordulni, hogy legyen diagnózisunk. A diéta is a probléma fokának függvényében fog alakulni. Egy biztos, hogy ha az általános étkezési és életmódbeli szabályokat tartjuk, akkor javulást fogunk tapasztalni. Ezek pedig így néznek ki:

1.  Igyunk meg naponta 2-3 liter szénsavmentes vizet vagy gyógyteát
2.  Hagyunk fel az élvezeti szerekkel, mint a cigaretta, kávé, és cukros üdítőitalok
3. Együnk naponta többször keveset (egyszerre nem többet, mint az ökölbe szorított kézfejünk), mellyel nem lépnek fel inzulincsúcsok, tökéletesen méregtelenít a máj, és dolgozik az emésztésben résztvevő összes szerv.
4.  Ne együnk finomított, feldolgozott, silány minőségű, tápanyagokban szegény ételeket.
5. Mozogjunk hetente 3x1 órát, a testmozgás tökéletes savtalanító, segít kiegyensúlyozni a testfolyadékok pH-értékeit.
6.  Gondoskodjunk a napi stressz levezetéséről, kinek a jóga, kinek a kirándulás, kinek a masszázs segít ebben. Mosolyogjunk többet, legyünk pozitívak, mert bármennyire is furcsán hangzik a lelki, szellemi egyensúly már önmagában is fél egészség!
7.  Használjuk a természetgyógyászat több száz éves tapasztalatát és 0. lépésként lúgosítsuk-méregtelenítsük a testünket. Ehhez hasznos segítséget nyújt a Puridren® koncentrátum (a névre kattintva olvashatunk tovább)

Üdvözlettel; Rudolf Rita