Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szülés után egy évvel az utolsó 2-3 kg-tól szeretnék megszabadulni illetve évek óta küzdök a combomon és fenekemen lévő narancsbőrtől. 1.5 hónapja szedem a facelift kollagént+hialuronsavat és c-vitamint ebből a 60 napos kúrát gondoltam végig csinálni. 1 hónapja intenzíven edzem de úgy érzem,hog még nem javult semmit. 173 cm és 58 kg vagyok de a terhesség alatt sajnos eléggé elzsírosodott a combom, fenekem. Mit ajánlanál még? Folyadék bevitelem napi min.3 liter és mellette diétázom is. Válaszodat köszönöm! Üdv, Mónika

2019-02-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mónika!

Bizony mindig az az utolsó 2-3 kiló a legnagyobb kihívás. ;-) Ha nem szoptatsz már akkor figyelmedbe ajánlom az Expressz Diéta Programot, ami tökéletes társ ennek a felszámolásához. A Te esetedben pedig duplán is jó, hiszen a makacs narancsbőr elleni küzdelemhez, nélkülözhetetlen a szénhidrátok visszaszorítása.

Ma már tudjuk, hogy a cellulit kiváltó oka az ösztrogén, és azt is, hogy a test bármelyik részén található zsírt, anyagcsere és hormonális hatások szabályoznak. A megfelelő ösztrogén anyagcsere érdekében, tartsd a következő pontokat:

 1. Csökkentsd a napi szénhidrát felvételt! – mert azok nagyobb ösztrogénszintet indukálnak a szervezetben, így stimulálják az egész folyamatot, ezért szabadul el a cellulit kialakulásának folyamata.
 2. Növeld a rostbevitelt!  – ez a lépés is fontos az ösztrogén anyagcsere szempontjából, de azzal, hogy hozzásegít az egyenletes vércukorszint kialakításához, még a zsírdepókat is csökkenti.
 3. Igyál többet!  Fogyassz 20 testsúly kilogrammonként 1 liter vizet. A fokozott vízfogyasztás feszesíti a bőrt, és elősegíti a salakanyagok fokozottabb távozását. – bár úgy olvasom, hogy ezzel nincsen gondod. ;-)
 4. Mozogj rendszeresen! A testmozgás a mai napig a legjobb szénhidrát anyagcsere serkentő módszer.

Amennyiben ezek a lépcsők megvannak, már választhatsz további célzott kiegészítőket is:

Jó, hogy kollagént, hialuronsavat és C-vitamint  fogyasztasz! Mert ma már köztudott, hogy a nők az ösztrogén miatt szenvednek a cellulittól és a férfiaknak azért van kevés cellulitjuk, mert kevés az ösztrogénjük. Érdekes, hogy a kollagén lebontása a cellulit biológiai funkciója, ami azt jelenti, hogy a túlzott cellulitban szenvedő nők esetében túl nagymértékű a kollagén lebontása. A következő lépésekből áll a cellulit teljes folyamata:

 • a. lépés: az ösztrogén hat a fibroblasztokra.
 • b. lépés: a fibroblasztok hatnak a kollagenázra.
 • c. lépés: a kollagenáz lebontja a kollagént a zsírsejtek körül
 • d. lépés: a kollagén kötegek lebomlanak a zsírsejtek körül
 • e. lépés: a zsírsejtek kiáramlanak a bőr lazább felszíni rétegeibe.
 • f. lépés: az elszabadult zsírsejtek megnőnek és megsokszorozódnak a bőrfelszín közelében és kialakulnak a cellulit gödröcskék
 1. Ha azonban elfogyott a kollagén koncentrátumod, válts a kollagén tartalmú, Gambe Slim® főzetre , mert az nyiroktisztító összetevőket is tartalmaz, ami célzottabb kiegészítő lesz számodra.

 2. Ezt a főzetet egészítsd ki a salaktalanító-vízhajtó gyógynövényeket koncentráló Diurerbe® tablettával, amit szintén, kifejezetten makacs narancsbőr elleni fellépés jellemez. És azért is, mert a vízvisszatartás és a cellulit természetüktől függve kapcsolódnak egymáshoz. A folyadék visszatartást okozó tényezők többsége a bőr szilárdságának csökkenését, az alacsony fokú gyulladást, a kötőszöveti fibrózist és a zsír felhalmozódását is okozhatja, ami szó szerint befolyásolja a cellulit minden aspektusát, így a folyadék visszatartás általában a cellulitisz problémájához kapcsolódik a legtöbb nőnél. A jó cellulit kezelés mindig hatékonyan kezeli a folyadék visszatartást, valamint a cellulit egyéb szempontjait.

 3. Külső kezeléshez figyelmedbe ajánlom  Chillishape®gél toptermékünket, aminek eredményességét tovább fokozhatod, ha fürdés közben masszázskesztyűt majd a Chilli gél felkenése után pedig speciális, lélegző kozmetikai fóliát is használsz az adott testrészen.

Évek óta fennálló panaszok esetén a hosszabb, 120 napos kúraidőkre rendezkedj be.

Sok sikert kívánok kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita