Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szoptatás alatt propolisz terméketeket lehet fogyasztani? Ha igen, akkor melyiket ajánlod? Refluxos is vagyok:) Izületi gyulladásra szeretném venni, sajnos a szülés szövődményeként jött ki és 10 napos penicilin kúra segített de teljesen nem jött helyre, sajnos még indig van egy kis gyulladás a szervezetemben (gátseb stb...) Illetve ha van még amit ajánlani tudsz rá, szívesen meghallgatom. Jelenleg supradynt szedek hogy egy kicsit felerősödjek, meg C vitamint. Nagyon várom válaszodat:) Előre is köszönöm! Zsófi

2019-04-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsófi!

Tudnod kell, hogy ma már az ízületi gyulladás nem időskori betegség, és tömeges méreteket öltött, mert minden 4. embert érint. Valami megváltozott a környezetünkben, az ízületi gyulladás minden formája egyre inkább gyakori.

Pont nemrégiben olvastam egy tanulmányt az ízületi gyulladásról, ami 2 évtizedes kutatás eredményeként mutat rá arra, hogy mindenfajta ízületi gyulladásnak közös kiindulópontja van, mégpedig a helytelen táplálkozás, a stresszes életmód, és a bélflóra egyensúlyának felborulása (áteresztő bél szindróma, vagy diszbiózis). Viszont amint a gyulladás kialakulásának eredetét kezeljük, csökkenthető a fájdalom és meggyógyítható minden fajta ízületi gyulladás.

A visszaút összetett, és 5 alappilléren nyugszik:

1.Bázikus étrend
(ez refluxod miatt is fontos!) , ami kerüli az olyan gyulladást okozó allergéneket, mint a glutén, a tej és a cukor.
2.Rendszeres testmozgás,
ami tápanyagokhoz jutatja a porcokat, csontokat és hozzájárul a sav-bázis egyensúly eléréséhez.
3.Stressz-csökkentés.
Stressz, ami kiváltja a gyulladásokat és súlyosbítja is azokat. (reflux esetén ugyanez a helyzet). Válassz a hozzád illő stressz levezetési technikák közül, fogyassz szerves magnéziumot, és ismerkedj meg az adaptogén gyógynövényekkel, melyek a szervezet stresszhez való alkalmazkodását segítik elő.
4.Szerezzük vissza bélflóránk egyensúlyát!
A javuláshoz elengedhetetlen a bélflóra egyensúlyának visszaszerzése, fogyassz probiotikumokat és prebiotikumokat!  A bélflóra és az ott élő hasznos baktériumok egyensúlya messze az emésztőrendszeren túl is hatással van egészségünkre. A legfontosabb befolyásoló tényezője immunrendszerünk állapotának és a testben található gyulladások szintjének. Az ott élő mikróbák és az ízületi gyulladások közötti közvetlen kapcsolat ma már bizonyított, ahogy az is, hogy a bélflóra egyensúlyának visszaállításával csökkenthetők a gyulladások és gyógyíthatók az ízületek.
5.Gyulladáscsökkentő tápanyagok
étrendi dúsítása, mint; 

  • az asztaxantin, az EPA és DHA zsírsavak, a C és a D-vitamin,  mely tápanyagok része kellene, hogy legyen minden betegség kiegészítő kezelésének, ami immunrendszerrel és gyulladással kapcsolatos.
  • a kurkuma, ami kurkuminoidokat tartalmaz, amelyek az egész testben javítják a sejtkommunikációt; gátolják és csökkentik is a gyulladást
  • a bromelain, ami egy proteolitikus enzim és természetesen csökkenti a gyulladást, és még a kurkuminok felszívódását növeli. 
  • a szelén, ami szintén gyulladáscsökkentő és immunmodulátorként elősegíti az immunrendszer egészséges működését, továbbá, mert a gyulladásos ízületben rendszerint alacsony a vérszérum szelénszintje.

Egyszóval ezek a csapások azok, melyeket a leghatékonyabbnak tart a mai tudomány, és ami Tőlünk is életmódváltást követel meg, ám ha megtesszük, akkor egyszer és mindenkorra megtörhet a gyulladás ádáz körfolyamata.

Végül: ha propolisz termékkel is szeretnéd kiegészíteni a kúrát, akkor a szopogatós, forte propolisz tabletta mellett dönts. Mindegyik tápanyag fogyasztható a szoptatás alatt, sőt a Krill a babád egészségének is fontos, olvass csak a kiemelésekre kattintva! 

Szeretettel:
Somogyi Rita