Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném véleményét kérni, hogy melyik terméket válasszam. Már régóta gyomorsavval szenvedek, már kiütéseim is lettek. Abba hagytam a kávé, a szénsavas italok fogyasztását, iszom az aloe italt, de a kiütéseim bár már múlnak de néha még megjelenik 1-2 darab. Szeretném teljesen rendbe hozni a bélrendszerem. Melyik terméket ajánlja? (állítólag nem vagyok glutén érzékeny de a kávéra valószínűleg az lehetek)

2018-03-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anita!

Igen gyomorsav problémáknál, legyen az túltermelés vagy alul-termelés, jó irány a bélrendszer és a bélflóránk egyensúlyának visszaállítása. Főleg ha ezt táplálkozásunk és esetleges túlhajszolt életvitelünk is indokolja. De nem kerülhető meg az életmód és az étrend megreformálása sem. A gluténérzékenységgel kapcsolatosan például nem értem az „állítólag” jelzőt. Ugyanis a gluténérzékenység vizsgálat vérmintából történik és egyértelmű diagnózist kapsz általa.

Nem írtad konkrétan, hogy milyen jellegű a gyomorsav probléma. De ha a kiütéseid diagnosztizáltan a gyomorsav termelés zavarával vannak kapcsolatban, akkor gondolom, kevesebb gyomorsavat termel a szervezeted, mint kellene.

Természetesen, ha megállapítják, hogy allergiás vagy a kávéra és a kiütések ennek következményei, akkor a kávé elhagyásával a kiütéseknek is el kell múlnia (ez szintén kivizsgálást igényel, ha erre gyanakszol).

A gyomorsav problémáid normalizálására és a bélrendszered egészségének támogatására 3 célzott kiegészítőt is javaslok neked.

Az első ilyen célzott kiegészítő a Fermentált Papaya koncentrátum®,  melyről számos pozitív visszajelzést kaptunk már savproblémák esetén. A cél érdekében kúraszerűen kell alkalmazni, ami nem kevesebb, mint 160 nap, és ami 10 palackkal egyenlő. (Szerencsére ez a termék most 5+5 akcióban is elérhető, azaz 5 doboz áráért, mi jelenleg 10-et csomagolunk).

A másik ajánlott kiegészítő, amit figyelmedbe ajánlok, a Ferzym® Bélflóra ampulla. Ugyanis a pre-és probiotikumok együttes alkalmazása mindenképpen ajánlott, ha a gyomorsav termelődés túlzottan megnövekszik vagy lecsökken.

És bizony itt is meg kell említenem a stresszt mint rizikófaktort. Mert nemcsak a túltermelés és a reflux kiváltó okai között áll első helyen, hanem a folyamatos stressz a savtermelés csökkenéséhez is vezethet. De éppen ezért, nagy sietve vagy kapkodva enni sem tanácsos.

Ha pedig stressz, akkor azonnal figyelmedbe is ajánlok egy Stress® Control  névre hallgató kiegészítőt, ami adaptogén gyógynövények kivonatát tartalmazza, és ami a szervezet stresszhez való alkalmazkodását segíti elő. Remek termék, és az általam legtöbbször javasolt kivonat! 

De! A kiegészítők alkalmazása mellett, első lépés az életmódváltás kell, hogy legyen.

Sokat segít az is, ha naponta 5-6 alkalommal eszel, de egy étkezés alkalmával soha ne fogyassz nagyobb mennyiséget, mint az ökölbe szorított kézfejed. Ügyelj a bőséges folyadékfogyasztásra, figyelj a rendszeres testmozgásra, és az alapos rágásra, mellyel szintén tehermentesíted az emésztésben résztvevő szerveket.

A kiemelésekre kattintva tudsz részletesen is olvasni a termékekről.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita