Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném megkérdezni, hogy tudna e ajánlani 4,5 éves kisfiamnak D3 vitamint? A gyerekorvos által felírt szintetikusat kiskora óta egyre jobban elutasította míg végül már sehogy sem lehet beadni neki. Azt mondta úgy érzi ez rosszat okoz neki a szervezetében és fél tőle, nem akarja bevenni. Ezután Finn országból kaptunk rokonoktól egy Moomin nevű eper ízű tablettát, de már nem tudnak küldeni, hiánycikk, és nekünk meg elfogyott. Szóval itthon kell megoldanom a kérdést. Szintetikusat nem szeretnénk, hanem valami szerveset, természeteset, és a korának megfelelőt. A másik kérdésem, hogy nagyon valószínű, hogy elkapta családunk a koronát. Mit, miket, milyen kúrát, stb. tudna segítségül ajánlani nekünk ha 3 korosztály van a családban. A lehetséges szövődményeket is szeretnénk elkerülni természetese, ha lehet. A korosztályok: - 4,5 év - 45 év - 83 év Válaszát és segítségét előre is nagyon szépen köszönöm! Krisztina

2021-04-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina!

Nagyon sajnálom, de jelen pillanatban csak olyan D3-vitaminunk van, ami hivatalosan csak 6 éves kortól adagolható. Ettől ugyan el lehet térni, de csak abban az esetben, ha erre a gyermekorvos igen mond. Kérlek egyeztessetek a gyermekorvossal, mert a tabletta visszaporítható és elkeverhető narancslében!

Szeptembertől pedig már elérhető lesz egy olyan csepp forma is, ami izlandi zúzmó alapú D3-vitamin forrás, és ami már 3 éves kortól lesz fogyasztható.

A kérdésed második felére pedig sajnos csak általánosságban tudok válaszolni. Először is, kérlek, csináltassatok tesztet, hogy tudjuk, pontosan mivel állunk szemben. Amennyiben beigazolódik, hogy valóban koronavírusról van szó, nem kerülhető meg és kötelező a háziorvossal történő egyeztetés.  

Amit tudunk, hogy az alábbi tápanyagok támogatást nyújthatnak az és immunrendszerünknek abban, hogy kevesebb tünettel és szövődménnyel járjon a fertőzés:   

Üdvözlettel:

Somogyi Rita