Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném megkérdezni, hogy mit ajánlanál a következőkre 4,5 éves gyermeknek illetve felnőtteknek. Ha valamelyik kérdésben ugyanazt ajánlod a gyermeknek mint a felnőttnek, akkor kérlek szépen azt is jelöld válaszodban. - kullancs csípés megelőzés, illetve ha már befúrta magát a kullancs és bent van, illetve a csípés után amikor már elengedett - szúnyog csípés megelőzésére, illetve utána - mérges bogarak, rovarok csípésének megelőzésére, illetve utólagos kezelésére - csalán csípésre és/vagy egyéb mérges növények csípésére, marására - napozásra - napozás utánra - leégés esetén Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm! Kriszti

2021-05-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszti!

Kullancsok, szúnyogok és mérges bogarak ellen 2 evőkanálnyi hidegen sajtolt mandula olajhoz adj 10 csepp teafa-, 6 csepp levendula- és 2-2 csepp citromfű és geránium illóolajat, majd használd úgy, mint egy testápolót. Kisgyermeknek csak le kell felezni az illóolajok mennyiségét.

Ha mégis megtörténne a csípés, akkor a felületre cseppentsünk közvetlenül 1-2 csepp teafa olajat, fertőtlenít, enyhíti a viszketést és gyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Csalán csípésre és/vagy egyéb mérges növények csípésére, marására legyen kéznél Aloe vera elsősegély gél! Nyugtatja, regenerálja a bőrt, gyermekeknél is alkalmazható.

A kullancsot, ha már befúrta magát, nem kell semmivel sem bekenni, fogjuk meg csipesszel, minél közelebb a bőrhöz, és egyenletesen húzzuk ki. Ne csavargassuk és ügyeljünk rá, hogy a potrohát se nyomjuk össze. A csípés helye kezelést nem igényel, azonban jó figyelni, ha néhány nap alatt nem múlik el az esetleges bőrpír, vagy „vándorol”, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni.

Napozáshoz válasszunk a bőrtípusunknak megfelelő faktorszámú napozót, gyermekeknek az 50 faktoros probiotikumos napozó spray tökéletes.  Napozás után Verrativa® napozás utáni tusfürdő és baktériumos napozás utáni testápoló , vagy ismét mandulaolaj (!). Leégés esetén pedig Aloe vera elsősegély gél. Gyermekek számára is biztonságos és tökéletes választások.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita