Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném megkérdezni, hogy hosszas kb 5-6 éve tartó válóperes stressz és 5 évvel ezelőtti szülés, egyebek miatt nagyon ki van merülve az idegrendszerem és a szervezetem. Mit tudnál ajánlani? Kérlek, hogy kiegészítésként jógát, keleti meditációt, New Age-s relaxációs eljárásokat, stb. ne írj, mert én keresztény vagyok és ezekkel nem élek. Elnézést nem szeretnélek ezzel megbántani, mert lehet, hogy nem is ajánlanád ezeket, csak mostanában mindenhol ezeket ajánlják, de ezek számomra nem jöhetnek szóba. Válaszodat előre is köszönöm szépen! Kriszti

2021-05-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszti!

Visszaszerezni az irányítást összetett feladat.  Életmódváltást és célzott kiegészítőket is megkövetel tőlünk. Nem felejtkezhetünk el arról, hogy a kulcs mi magunk vagyunk.  Figyelj oda a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a bőséges folyadékbevitelre, mozogj rendszeresen. Megértem, ha hozzád a jóga, meditáció, stb. nem áll közel, de keresztény pszichológussal felveheted a kapcsolatot, hogy gyorsabban visszatalálj magadhoz, belső Énedhez.

Az is sokat segít, ha rátalálunk arra a tevékenységre, ami valóban kikapcsol: ez lehet az olvasás, lehet valamilyen alkotó tevékenység, pl.: főzés, kertészkedés, agyagozás, festés... Teljesen mindegy, hogy mi az, csak tudj kikapcsolni az alatt az idő alatt, amíg ezzel a tevékenységgel foglalkozol.  

Ezután, és csak ezután következhetnek az olyan célzott tápanyagok, mint pl. a Stress® Control kivonat, vagy a LietoSON relax csepp. A Stress Control adaptogén gyógynövényei segítik a szellemi és fizikai stresszhez való alkalmazkodást, javítják a kedélyállapotot, felerősítenek szellemileg és fizikailag. A csepp a népi gyógyászatból jól ismert relaxáló és mentális egészséget támogató gyógynövényeket egyesít magában (galagonya, golgotavirág, citromfű levél, hársfavirágzat, macskagyökér), melyek segítik az idegrendszer egészséges működését és épségét, hozzájárulnak a pszichomotoros nyugtalanság kiegyensúlyozásához.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita