Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném megkérdezni, hogy cellulitisz kezelésére használható-e bármilyen thermo-hatású készítmény (pl. chili-gél) abban az esetben, ha hajszáleres is a terület. Az alsó lábszáramon és a térdhajlatomban is sok ilyen ér van, de az utóbbi időben már a combomon is egyre nagyobb számban jelentek meg. (Az édesapámnak voltak ilyen hajszálerek végig a lábain, de őt egyáltalán nem zavarták.) Szoknyát évtizedek óta nem hordok, még harisnyával sem, mert a lábszáraim is vastagabbak a kelleténél. Egyébként vékony testalkatú vagyok, de csak derékig, télen-nyáron hosszú nadrágokkal próbálom titkolni az ödémás alsó végtagjaimat. A cellulitisz miatt gondolkodtam thermo-gélen, de akkor eszembe jutottak a hajszálereim, hogy a meleg-hatással nem teszek-e még rosszabbat. Várom válaszod, üdvözlettel: Nóra

2017-04-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Nóra!
Pont, ahogy írod is; termo hatású gélt nem lehet visszeres, vagy hajszáleres felületen alkalmazni, így a chili paprika kivonatos gél, számodra nem megfelelő választás. Van helyette azonban egy növényi őssejteket és növényi kivonatokat tartalmazó szérumom,  melyről a kiemelésre kattintva olvashatsz tovább.

Fontos tudnod azt is, hogy a hajszáleres, ödémás panaszok nem csupán esztétikai kérdések. Azok elhanyagolása, nem kezelése, idővel komolyabb egészségügyi következményekkel is járhat. Kérlek, fordulj szakorvoshoz, kezdj diétázni, mozogj rendszeresen, és igyál sok folyadékot.

Ebben az esetben jó szolgálatot tehetnek az olyan kiegészítők, melyek ezeken a tüneteken enyhítenek. Ilyen az ERBAVEN® klinikailag is tesztelt ivótasakja, és a vízhajtó, salaktalanító gyógynövényeket egyesítő DIURERBE® névre hallgató tabletta.

Üdvözlettel: Rudolf Rita