Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném megkérdezni, hogy az Ázsiai gázlónak (Centella) van-e ellenjavallata? A beteg 62 éves hölgy. Szívizom elhalása van, inzulinos cukorbeteg, egyik veséjét egy rákos megbetegedés miatt, sok évvel ezelőtt eltávolították. A vese vonatkozásában gyógyultnak nyilvánították. Az erei rossz állapotban vannak. Gyorsan elfárad, a mozgás nagyon megterhelő számára. A terméket illetően a saját tapasztalataink nagyon jók, talán neki is segíthetne az érrendszerét rendbe tenni. Várom szíves visszajelzését. Üdvözlettel: Irénke

2018-05-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Irénke!

Valóban nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk a Mikronizált ázsiai gázló (Gotu kola) tablettáról, amit ebben az esetben érdemes Omega3 zsírsavakat tartalmazó halolaj kivonattal is kiegészíteni, ami nagy dózisban tartalmaz EPA és DHA zsírsavakat, melyek hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez, a belső gyulladások csökkentéséhez (diabéteszesek krónikus gyulladásai), és nélkülözhetetlenek az ideg- és immunrendszer normális működéséhez is.

A Centella kivonatnak nincs ismert ellenjavallata, nagyon fontos azonban, hogy ha gyógyszeres kezelés alatt állunk – ezt nem írtad ugyan, de valószínűsíthető az illető hölgy esetében -, akkor az étrend-kiegészítők alkalmazása előtt mindig kérjük ki, a kezelőorvos véleményét. Hiszen az étrend-kiegészítők befolyásolhatják a gyógyszerek hatását, és napi dózisát.

Szeretettel:

Somogyi Rita