Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném megkérdezni hogy a férjemnek van egy olyan problémája hogy alulról felfázott.Amikor pisil csíp a vizelete.Erre tudna valami hatásos készítményt akár kúra szerűen is ajánlani? Előre is köszönöm a válaszát. Köszönettel: Besliu Krisztina

2017-05-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Besliu Krisztina!

 A húgyúti fertőzések esetén, azonnal béltisztítást javaslok, természetes alapú baktériumölőt adok és kizáratom az E.colit tápláló fehér lisztet és fehér cukrot az étrendből.

A húgyúti fertőzéseket okozó E.coli ugyanis a bélflórában él, szimbiózisban a hasznos bélbaktériumokkal. A bélflóra akkor van egyensúlyban, ha a hasznos bélbaktériumok 80-85%-os többségben, míg a patogének, mint az E.coli 15-20%-os kisebbségben élnek ott együtt. Amennyiben ez az arány eltolódik, az E.coli baktérium mennyisége megnő és bizony ez húgyúti fertőzéseket okoz. A bélflóra egyensúlyvesztését sok minden előidézheti, például gyógyszeres kezelések, stressz (szorongás, szeretetlenség, félelmek, idegesség..), lelki trauma, helytelen táplálkozás, mozgáshiány…stb. Sajnos az antibiotikumok itt nem segítenek, mert az E.coli híresen antibiotikum rezisztens baci.

Megoldás tehát egy van, ez pedig a bélflóraépítés. Vissza-visszatérő esetekben erőteljesebb hatóanyagokat vetünk be. Ilyenkor az étrendi változtatások mellett – mely nélkül nem érünk célba – béltisztítást alkalmazunk. A béltisztítás célja a belek falár felrakodott és megkövesedett fekália leoldása és a bélflóra építés. Jeles képviselője a béltisztítóknak a Cotifibra bélradír, ami 7000mg prebiotikus rostost tartalmaz a napi adagban, és amitől a hasznos bélbaktériumok mennyisége megnövelhető.

A béltisztítás és bélflóra építés mellett baktériumölő természetes anyagokat vetünk be. Ehhez keresve sem találunk jobb megoldást, mint a Fitotree kapszula.

60 nap múlva visszamegyünk az orvoshoz és kérünk egy új eredményt, de még ilyenkor sem dőlhetünk hátra, hiszen az E.coli makacs teremtés. :-) Napi 2000mg Szerves C-vitaminnal  , ÉS Szerves tőzegáfonya tablettával  folytatjuk a kúrát. Amikor szerves tőzegáfonya kivonatot fogyasztunk, hippursav termelődik a szervezetünkben, ami képes meggátolni az E. Coli baktérium megtelepedését a húgyútak falán. A C-vitamin fokozott bevitele nem csak ellenállóbbé teszi szervezetünket, de a tőzegáfonya hatóanyagainak felszívódást, azaz a biohasznosulást is fokozza. Ezt a kúrát 60 napig folytatjuk. Közben továbbra is elkerüljük a fehér cukrot és fehér lisztet tartalmazó élelmiszereket, hiszen az táplálja az E.colit.

Üdvözlettel; Rudolf Rita