Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném megkérdezni, hogy a Citifibra mellett szedhetem a "Ligetszépe olaj kapszula biotin, A és E vitaminnal" terméket? Ha igen, mikor érdemes bevenni? Illetve érdekelne, hogy a Cotifibra hatásait mennyi idő múlva lehet tapasztalni? Sajnos a rossz mellékhatások nem akarnak múlni, olyan, mintha kő lenne a gyomromban. Tanácsára nem hagyom abba a szedését, remélem hamarosan múlnak ezek a tünetek. Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kis Andrea

2017-08-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kis Andrea!

Igen alkalmazható párhuzamosan a Ligetszépe olaj kapszula és a Cotifibra® bélradír. A Cotifibrát ugyanúgy reggel éhgyomorra fogyaszd. A Ligetszépe olaj napi adagját az 1 kapszulát étkezés után vedd be. A legjobb, ha minden nap ugyanarra az időpontra időzíted.

A kellemetlen hatásokkal kapcsolatban, ha jól számolom, most iszod a Cotifibrát 8. napja. Általában ha ilyen tünetek jelentkeznek azok az első 10-12 napban megszűnnek. Fontos megjegyeznem (mint ahogy azt előző válaszomben is tettem), hogy a  béltisztító-bélflóra építő kúráknál lényeges elem a folyadékfogyasztás. Lehetőleg emeld meg a vízfogyasztásod testsúly-kilogrammonként 1 literre. Azonban,  ha az első két hét után sem múlnak akkor hagyd abba a kúrát és érdemes tüzetesebb vizsgálatba kezdeni a kezelőorvosod segítségét kérve, és kideríteni a probléma okát. 

Ugyan nem tudom mi a napi rutinod, de tapasztalatom szerint érdemes rá felhívnom a figyelmet, mert sokan esnek ebbe a hibába, ha kávézol, akkor lehetőleg ne éhgyomorra. Reggelizz előbb, ami még fontosabb, hogy egyáltalán reggelizz! És próbálj meg ráállni a napi ötszöri étkezésre.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita