Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném meg kérdezni,hogy tetszene nekem ajállani olyan bélradírt ami tartósító mentes? Sajnos a lányom glutén tej szója , szalicil, benzoesav,és szorbit alergén.Még egy kérdésem lenne,iszom a lipofibra bélradírt,mellé iszom a normaflóre ampullát, és még is puffadásom van. Igaz még most keztem, de azt javasolták, hogy ha a kettőt együtt használom ezt meg előzöm? Üdv:Tóthné

2018-03-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tóth Mihályné!
A fenti anyagoktól mentes béltisztító komplexet nem tudok Neked ajánlani, mert az általunk forgalmazott termékek mindegyike tartalmazza valamely anyagot az általad felsoroltakból.

Bár pont ugyanezt a hatást nem tudjuk elérni, de helyettesítőként alkalmazhatja a Ferzym plus kapszulát az  Útifű maghéj őrleménnyel kombinálva.


A Ferzym plus kapszulában 7 milliárd élő probiotikus törzset, vagyis hasznos baktériumot találunk, prebiotikus rostokkal dúsítva, melyeket úgynevezett DUAL COATED ("kettős kabát") technológiával állítottak elő. Az útifű maghéj pedig egy duzzadó rost, egy extrém módon hidrofil nyálka, ami könnyedén elnyeli a vizet, eredeti méretének a tízszeresére duzzad meg a belekben, lágy gélszerű anyagot formál, segít tisztítani a belek falát, és serkenti a bél perisztaltikát. A terméknevekre kattintva részletesen is olvashatsz róluk.

Együttes alkalmazásuk a következőképpen ajánlott: a kapszulából 3*1 naponta étkezések közben, az Útifű maghéjból pedig naponta 2*1 lapos evőkanálnyi (7 gramm) mennyiség 2dl folyadékba (lehet víz, tea, zöldség v. gyümölcslé) elkeverve, reggeli és vacsora előtt. Gyorsan kell inni, mert elég gyorsan kocsonyaszerű pép lesz belőle, úgy magába szívja a vizet, és fontos hogy bőségesen meg kell emelni a folyadékbevitelt az alábbiakban leírt mennyiségre.

A lipofibra alapján nem tudom pontosan hogy Te a Lipo+ vagy Cotifibra® terméket fogyasztod, de bármelyiket is, igaz rá, hogy a béltisztító kúra első időszakában a már meglévő tüneteink felerősödhetnek, ez egy természeti törvény, 1-2 hét alatt meg kell szűnnie. A  probiotikumot nyugodtan fogyaszthatod mellé illetve sokat segít a folyadékbevitel növelése, ami ez esetben 20 testsúly kilogrammonként 1 liter folyadékot jelent.
Üdvözlettel: Somogyi Rita