Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném kipróbálni az Expressz Diétát. Pajzsmirigy alulmüködésem van. Ez okozhat problémát ennél a diétánál? Előre is köszönöm a választ! Üdv: Edina

2019-08-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Edina!

Nem csak, hogy nem okozhat problémát, hanem kifejezetten hasznos is számodra ez a program, hiszen pajzsmirigy alulműködés esetén csökkenteni kell a szénhidrátfelvételt, és javasolt elhagyni a glutén tartalmú élelmiszereket - csakúgy, mint a koffeint, az alkoholt és egyéb serkentőket, mint nikotin-, az Expressz Diéta ételei pedig gluténmentesek, és szénhidrát csökkentettek.

Mindemellett ne feledd, ha vissza akarod venni pajzsmirigyed egészsége felett az irányítást, akkor az életmódváltás sem kerülhető meg, ilyen a stressz csökkentése, ellensúlyozása, a folyadékbevitel növelése, a rendszeres testmozgás, és az olyan célzott tápanyag kiegészítés, mint a szerves cink, szerves szelén és D3-vitamin  . 

Kérlek a stressz ellensúlyozását vedd komolyan, mivel a pajzsmirigybetegségek kiváltó okai között első helyen szerepel a krónikus stressz. A betegség arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza az érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat. Ebben segíthetnek az adaptogén gyógynövények is, melyeket a Stress Control®  kivonatunk egyesít. 

Sok sikert kívánok a diétához!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita