Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném kipróbálni a FitoTree kapszulát visszatérő hüvelyi fertőzések ill. candida ellen. Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan készítmény amivel együtt ellenjavallt a kapszula szedése? A grapefruit kivonatról olvastam, hogy egyes gyógyszerekkel együtt történő szedése akár életveszélyes is lehet, mert megemeli a szintjüket a vérben, ezáltal mellékhatásokat okoz. Nem szedek semmilyen gyógyszert, alkalom adtán egy-egy fájdalomcsillapítót csak, ha szükséges. (Kb. havonta 1-2-szer) Fájdalomcsillapítóval is van veszélye a grapefruit alkalmazásának? A másik kérdésem, hogy mit ajánlanál még a kapszulán kívül ilyen problémákra? Köszönöm a válaszod! :)

2019-01-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Milla!

A standardizált hatóanyagokat tartalmazó FitoTree kapszulát az előírt adagolási javaslatban (2x1 kapszula, étkezés közben), fogyaszthatod akkor is, ha fájdalomcsillapítót vettél be, csak hagyj a két kivonat között 2-3 óra különbséget.

Nagyon fontos, hogy visszatérő hüvelyi gombás fertőzésnél ne csak a hüvelyt, hanem a bélflórát is kezeld. A kiemelésre kattintva elolvashatod egy hasonló kérdésre adott, rövid válaszomat, és remélem ez számodra is hasznos lesz.

Mielőbbi jobbulást kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita