Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!Szeretném kérdezni Tőled, hogy a Hepaplust, A Gold-Lecytynat és a Lipo-t érdemes vagy lehet-e együtt szedni? 10-15 kg felesleg van rajtam, amitől nem tudok megszabadulni, és mostanában többször érzek nyomást az epe vagy a máj tájékán.57 éves vagyok, soha nem ittam alkoholt. A háziorvosom beutalt többféle vizsgálatra: hasi ultrahang, gyomortükrözés. Refluxon kívül semmit nem találtak.

2019-05-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Gabriella!

Sajnos nagyon sok refluxos vendégünk van, és ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Az egyik ilyen fontos tapasztalat az, hogy ha egy refluxos vendég hajlandó kiiktatni az étrendjéből a glutént, a tejet és a cukrot, akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tünetei. Súlyfeleleg esetén pedig természetesen ez a fogyást is beindítja.

A másik ilyen tapasztalat, hogy mivel a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. Erre természetesen vannak hatékony stressz-levezető technikák, mint amilyen például a jóga is, de a rendszeres testmozgás és az esti séták, kocogások is sokat segítenek. A lényeg a rendszeresség. Ráadásul a stressz a súlyt is tartja, vagyis a reflux és a súlyfelesleg között igenis meg lehet a kapocs.

Tudtad, hogy akár a máj méreganyaggal való telítettségének a jele is lehet a reflux? Kezdj bátran bele a Hepaplus  és Gold Lecytyna®  kúrádba. Mellettük fogyaszthatod a Lipo+  lapos has koncentrátumot is, hiszen ezzel megnöveled a napi folyadékbeviteled, ami pedig kulcsfontosságú, ha fogyni szeretnénk.

Valamint, a reflux miatt ajánlom figyelmed a Fermentált papaya koncentrátumot, ami célzott kiegészítőként, nyugtató hatással van az emésztőrendszerre.

Ügyelj a bőséges folyadékfogyasztásra, és kezdj el mozogni, így nem csak a kellemetlen tüneteket csökkentheted, hanem a fogyás is beindul.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita