Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném kérdezni, hogy nőnek férfias kopaszodásra lehetne szedni Saw Palmetto (Szabalpálma) kivonatot? A homlokom felett kopaszodom kétoldalt, de főleg a jobb oldalon lehet látni, a bal oldalon nem is nagyon látszik, ennek vajon mi lehet az oka.Csak egyik oldalt csúszik fel a hajvonalam. Van emlőcisztáim nem túl nagyok. Akkor is szedhetem a szabalpálmát? Eddig több mindent próbáltam, nem segített. Nem árt nőknek ez a készítmény? Talán ez segítene. Köszönöm Szabó Éva

2020-10-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Amennyiben férfias típusú kopaszodásról van szó, úgy annak hátterében a hormonháztartás egyensúlyának zavara állhat. Ez nőknél leggyakrabban PCOS esetén, vagy a változó kor környékén következik be, amikor csökken az ösztrogén szint. Célszerű utánajárni, hogy pontosan mi okozza, ezért kérlek, egyeztess endokrinológussal.

A szabalpálma kivonat fogyasztható nők számára is, sőt, férfias típusú kopaszodás esetén az egyik alapvető tápanyag. Anti-androgén hatású, blokkolja az 5-alfa-reduktáz aktivitását, és csökkenti a tesztoszteron átalakulását DHT-vá (dihydrotestosterone). Ezáltal nőknél csökken a felesleges testszőr képződés, viszont a ritkuló haj könnyebben nő vissza.  Továbbá, ez a gyógynövény segít a méhnyálkahártya megvastagodás, valamint a hormonális akné tüneteinek megelőzésében is, erősíti a pajzsmirigyet, és csökkenti a belső gyulladásokat.  Szedjél napi 320 mg standardizált fűrészpálma kivonatot 3 hónapon keresztül!

A férfias kopaszodás ellensúlyozására bevethetők továbbá, olyan magas fitoösztrogén tartalommal rendelkező növények, mint a Lepkeszegmag (Görögszéna).

A fitoösztrogének, olyan ösztrogénhez hasonló szerkezetű, természetes vegyületek, melyek a hormonális egyensúlyt szabályozzák, de mindezt ösztrogén mellékhatás nélkül teszik. A fitoösztrogének szelektív ösztrogénmodulátorok (SERM), csak az ösztrogén által nem használt receptorokhoz kötődnek, és mellékhatások nélkül segítenek jó irányba terelni a hormonháztartást.

Ha Lepkeszegmag, akkor pedig a Mikronizált Lepkeszegmag tabletta. Hiszen a mikronizálás, olyan eljárás, ami megnöveli a hasznosulást, valamint ez a technológia a fitovegyületek 95%-át képes tablettánként biztosítani.

És ha hajhullás, legyen az bármilyen típusú, mindenképpen érdemes számba venni a tápanyaghiányt is. A Bio Silica® - Haj, bőr-és köröm kúra  pontosan olyan vitamin-komplex, mellyel pótolhatjuk a haj egészségéhez szükséges vitaminokat és tápanyagokat. Ezzel támogatva a hajhagymákat még akkor is, ha egyébként hormonális ok áll a háttérben.

És bizony nem segít a stressz sem, mivel tovább növeli a tápanyaghiányt, ezért ebben az esetben stressz-oldó adaptogén kivonatokat is adunk  a Bio Silica® és a Lepkeszegmag mellé.

Természetesen külsőleg használhatunk hajhullási elleni sampont is, de mindezek mellett életmódváltásra is szükség van, pl.: tudatosabb táplálkozásra és bőséges folyadékbevitelre.

Minden felsorolt termékről részletesen tudsz olvasni, ha a szövegben a kiemelésekre kattintasz.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita