Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, szeretném kérdezni, hogy csak esti, lefekvés előtti xanax,0,50-1mg, és éjszaka során még fel altató mellett szedhető - e a stess control tabletta. Szeretném kiváltani a gyógyszert, nappal már semmit nem szedek, eljutottam idáig ,kaptam antidepresszánsokat, nyugtatót, sok kínlódás volt, de semmit nem bír a szervezetem, utálom a gyógyszereket, viszont helyre kell jönnöm. Az alvás egyelőre nem megy ezért szedem ezeket este. Herbariaban nem tudják.Szeretném tudni, és azt is mire számíthatok. Olvastam van hangulatoldó hatása is, szükségem is van rá. Ez a hatás is hetek múlva hat, mint gyógyszer vagy orbáncfű esetében, mikor várható pozitív eredmény, rögtön? Vérnyomas szabályozó hatása is van? Mire számíthatok? Előre is nagyon köszönöm, Fruzsina

2020-06-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Fruzsina!

A Stress® Control adaptogén gyógynövényeket tömörítő kivonat. Ezeknek a gyógynövényeknek a tulajdonsága, hogy a szervezet működését kiegyensúlyozzák, vagyis a túlműködő szerveket visszafogják, az alulműködőeket pedig serkentik, így segítenek alkalmazkodni a minket érő szellemi és fizikai stresszhez. Azonban itt is, mint minden gyógynövényes kiegészítőnél kúraidőben gondolkozunk, ami minimum 60 – maximum 120 napot jelent, az egyensúlyvesztés mértékétől függően. És sajnos a javulást sem egy nap után fogod észrevenni.

Mivel a kivonat az egész szervezet működését befolyásolhatja, így akár a vérnyomást is segíthet kiegyensúlyozni.

Mellette próbáld ki a LietoSON relax cseppet is. Ez a csepp a népi gyógyászatból jól ismert relaxáló és mentális egészséget támogató gyógynövényeket egyesít magában (galagonya, golgotavirág, citromfű levél, hársfavirágzat, macskagyökér). A csepp gyógynövény kivonatai segítik az idegrendszer szerkezeti működését és épségét, hozzájárulnak a pszichomotoros nyugtalanság kiegyensúlyozásához, és csökkentik a szorongást.

Arra azonban szeretném felhívni a figyelmed, hogy ezek a gyógynövényes kivonatok nem alkalmasak arra, hogy más, az orvos által felírt gyógyszereket helyettesítsenek, éppen ezért elengedhetetlen, hogy egyeztess kezelőorvosoddal is, mielőtt belekezdenél a kúrába. Ő tudja Neked megmondani pontosan azt, hogy hogyan illeszthetőek be a gyógynövények a terápiába, szükség van-e mellettük a gyógyszeradag csökkentésére, és hogyan érhetitek el azt, hogy akár le is tudd tenni ezeket a gyógyszereket. Kérlek, egyeztess vele.   

És amiről még nem szabad elfelejtkezni: hogy a kulcs mi magunk vagyunk, a változást nekünk kell megkezdeni. Azt javaslom, hogy  figyelj oda a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a bőséges folyadékbevitelre, mozogj rendszeresen, és sajátíts el, valamilyen hatékony stressz levezető technikát (pl.:meditáció).

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Szeretettel:

Somogyi Rita