Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném kérdezni, hogy a Verattiva 30 faktoros naptej alkalmas szoláriumozáshoz is vagy arra csak a barnító 2 faktoros krém jó? Köszönöm!

2017-06-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Melinda !

Bemehetünk a Verattiva 30 faktoros napozóval is a szoláriumba, de nincs sok értelme. Hiszen a faktorszám azt jelenti a napozókon, hogy hányszor több időt tölthetünk el a napon anélkül, hogy leégnénk. Ha Neked például extra fehér, és érzékeny a bőröd, akkor akár 5 perc alatt is leéghetsz a napon (ez persze az UV-től is függ). Ezt az időt egy 30 faktoros napozókrém 5*30 percre, azaz 150 percre tolja ki, de ennyit ugye a szoláriumban nem tartozódunk.

A szoláriumban alkalmazható krémek inkább a bőr barnulását fokozzák, alacsonyabb faktorszámmal, és így viselkedik a Verattiva 2 faktoros barnulást fokozó krém is. Az igaz, hogy a szolárium krémek túlnyomó többsége nem tartalmaz UV-szűrőt, pedig fontos lenne, mert bár a szoláriumok csöve nem teszi ki a bőrt az UV-A-nak, de UV-B sugárzásnak igen, ami nem csak a bőrt öregíti, de szemeinket is károsíthatja. Ha ez utóbbit veszem alapul, akkor nem feltétlen baj, ha Verattiva napozókat alkalmazunk,  melyek újgenerációs UV-szűrökkel vannak felszerelkezve, és ha hirtelen más nincs, akkor még a 30 faktoros is jobb, mint a semmi.

Üdvüzlettel; Rudolf Rita