Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném kérdezni hogy a Sörélesztő terméket lehet-e szedni szívbetegnek vérhígító mellett!! Mivel a haja a gyógyszerek hatása miatt tönkre ment!! Nincsen tartása elgyengült hajszálak!! Ezért szeretnék segíteni az illetőnek!! De viszont azt nem szeretném hogy bár mi baja legyen!!a MELLÉKHATÁSOK ÉS A GYÓGYSZEREK KÖLCSÖNHATÁSAI MIATT!! Hálásan köszönöm hogy időt szakít levelem elolvasására!! Megválaszolására!! Maradok tisztelettel!! Szabóné Márti! BOLDOG Új Évet kívánok! Sok sok Szeretettel!!!

2018-12-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Sz. Sándorné!

Szerencsére sörélesztő tablettával bármikor kiegészíthetjük étrendünket, akkor is, ha vérhígítót kell fogyasszunk.

Azt azonban tudnod kell, hogy a hajhullás egy olyan tünet, aminek hátterében számtalan kiváltó ok állhat. Az egyik gyakori ok a tápanyaghiány. Fontos, hogy az egyén tudatosan figyeljen kiegyensúlyozott vegyes táplálkozására, bőséges folyadékbevitelére, rendszeres testmozgására. Az étrendet ilyen esetben az életmódváltás és a sörélesztő tabletta mellett, Bio Silica® kivonattal is kiegészíthetjük, melynek összetevői tápanyagokkal látják el a hajhagymákat, fokozzák a keratin képződést, és javítják a haj szerkezetét. Gyakori tápanyaghiány az alacsony vasszint is, különösen akkor, ha vékonyodik a haj szerkezete. A tápanyaghiány gyakran párosul emésztési zavarokkal és bélgyulladásokkal, ahol a kúrát szinbiotikumokkal és célzott, gyulladáscsökkentő diétával kell kiegészíteni. 

A másik ok, a hormonális egyensúlyvesztés. Gyakori panasz a pajzsmirigy nem megfelelő működése is, amikor az étrendet szerves szelénnelszerves cinkkel és D3-vitaminnal is érdemes kiegészíteni.

A hajhullás harmadik gyakori kiváltó oka a stressz. Ilyenkor a szervezet stresszhez való alkalmazkodását elősegítő gyógynövényeket ajánlunk, mint amilyen a Stress® Control adaptogén kivonatai. A stressz ráadásul felerősíti bizonyos tápanyagok hiányát, például B-vitaminok, vagy magnézium alacsony szintjét eredményezi. Ha ez a kiváltó ok, akkor ezeknek a tápanyagoknak a pótlása is fontos szerepet kap.

Összességében a hajhullásnak több kiváltó oka is lehet. Én most a leggyakoribb eseteket írtam le. A kiváltó okok felderítéséhez szükség van önismeretre, hogy el tudjunk valamelyik irányba indulni. Az esetek többségében ez elegendő ahhoz, hogy megállítsuk a hajhullást. Ha nem, akkor sajnos nem lehet megkerülni a szakorvosi segítséget, hogy elkezdődjenek a célzott kivizsgálások. Egy biztos, hogy az életmódváltás és bizonyos alaptápanyagok étrendi dúsítása, csak hasznunkra válik.

Üdvözlettel:
Somogyi Rit