Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, Szeretném a véleményedet kikérni!Január elején voltam gyomortükrözésen.Rá 3 hétre megkaptam az eredményt Helicobactert állapítottak meg!Gondoltam első körben megpróbálkoznék természetes gyógymóddal mert az antibiotikumoknak elég kemény mellékhatásai vannak..Nekem a bio boltba a következőt javasolták..Fitotree de ugye e mellé azért Probiotikum kéne meg savlekötésre No Acid tablettát illetve fekete köménymag olajat!A kérdésem..Hogy ezek jók lehetnek Helicobacterre? Olvastam a Fermentált Papayáról is de ott úgy olvastam hogy mindent lebont de elvileg jó a Helicobacterre..Válaszodat nagyon szépen köszönöm!

2018-02-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Miklós!

Tökéletes ajánlást kaptál a bioboltban, de tudnod kell, hogy az étrend-kiegészítők alkalmazása mellett, óriási hangsúlyt kap a diéta, és a harmonikus lelki állapot megteremtése. Utóbbi talán a legnehezebb, és kezdetben, amíg nem állunk rá a rendszeres testmozgásra, jógára és/vagy meditációra, melyek nagyszerűen ellensúlyozzák a mindennapos stresszt, alkalmazhatunk adaptogén gyógynövény kivonatokat is, melyeket a Stress® Control kivonatunk egyesít.

Egyszóval Helicobacter pylori fertőzés esetén a legfontosabb, hogy megteremtsük a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyát, amit az idegeskedés, szorongás, félelem, önbizalomhiány, düh… ugyanúgy eltol, mint a finomított, tartósított élelmiszerek, amelyek fokozzák savképződést. Kérlek, kerüld a csípős, erősen fűszeres, nehéz és édes ételeket, az alkohol, a cukor, a fehérliszt, a tej és tejtermék fogyasztását, amelyek kedveznek a Helicobacter pylori életfeltételeinek.  Zéró tolerancia van a nikotinnal és szénsavas italokkal is. Nagyon sokat segít az is, ha alaposan 30-40-szer megrágsz minden egyes falatot a lenyelés előtt. Az életmódváltás tehát nem megkerülhető, és csak ezt követően jöhetnek az étrend-kiegészítők.

Egy alapos emésztőrendszeri tisztítás szükséges, hiszen HP jelenlétében mindig kialakul a gyomornyálkahártya krónikus gyulladása. Ebben valóban a fermentált papaya koncentrátum, a Ferzym® névre hallgató szinbiotikum és a No Acid névre hallgató természetes savlekötő lesz segítségedre.

Mellettük természetes baktérium ellenes kivonatokat alkalmazzunk, mint a Fitotree-, a Fekete kömény olaj  , az Olajfa levél és az Aloe kivonatok.  Ezek a kiegészítők nagyszerűen kombinálhatók!

És mivel a C-vitamin közvetlenül gátolja a H. pylori baktérium szaporodását, ezért az első héten 5*1 szem, a második héten 4*1 szem, a harmadik héten 3*1 szem, a negyedik héttől kezdve pedig még 7 héten keresztül 2*1 szem, 1000mg-os Retard C-vitamin tabletta kiegészítést is ajánlok mindezek mellett.

A kúraidő minimum 60 nap.

Sok sikert a kúrádhoz;

Somogyi Rita