Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném a tanácsodat kérni termék választásban. Gyorsan zsírosodó fejbőröm van, de a hajam hullámos, könnyen törik. Az arcbőröm is bezsírosodik egy idő után, olykor pattanásos, a miteszerek pedig állandó lakói. Ezekre a problémákra szeretnék egy terméket venni, a ligetszépe olaj kapszulán gondolkodtam. Te mit ajánlasz? Előre is köszönöm a választ! S. Kitti

2017-04-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kitti!

A ligetszépe olaj kapszula több oldalról is segíthet, hiszen az olajban lévő esszenciális zsírsav (gamma-linolénsav) csökkentheti a pórusok elzáródásának gyakoriságát, és a bőr károsodását akne esetén, mivel feloldja a faggyút (ez az az olajos anyag, aminek a túlzott mértékű kiválasztása aknét okoz). Ezen kívül a gyulladások csökkentésével, és a sejtek tápanyag-felhasználásának szabályozásával is támogatja bőröd egészségét. Különösen jó választás étrend-kiegészítőként a ligetszépe akkor, ha pattanásaid és mitesszereid hátterében hormonális egyensúlyzavar húzódik meg (nőknél azon belül is a PCOS a leggyakoribb ilyen ok). Vagyis első számú feladatunk, hogy feltárjuk a kiváltó okokat, ehhez pedig orvosi segítség kell (bőrgyógyászat, belgyógyászat, endokrinológia…), hiszen személyre szabott, célzott lépéseket tenni, csak ezek ismeretében lehet.  

Általánosságban azt írhatom, hogy az esetek túlnyomó többségében a bőséges folyadékbevitel, a finomított és feldolgozott élelmiszerek redukálása, illetve a minket érő stressz ellensúlyozása, a felnőttkori pattanásokat és mitesszereket is visszaszorítja. A lúgosabb étrend és az olyan kiegészítők, melyek támogatják, a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyát (ilyen pl. a Puridren® főzet is) szintén segítenek, ha hajzsírosodással, és aknékkal van dolgunk. Mindez azonban csak általánosság, így személyre szabott válaszért kérlek, fordulj orvosodhoz.

Külsőleg nagyszerű tapasztalataink vannak a lúgmentes színszappannal, amivel hajat is lehet mosni. Reggel és este ezzel kell tisztítani a bőröd. Krémezéshez itt az aCknes® gél, nagyobb pattanásokra pedig az aCknes® tapasz. Kattints a kiemelésekre és nézd meg miért.

Rudolf Rita