Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném a tanácsodat kérni, hogy pikkelysömörre melyik anatur terméket tudnád ajánlani? Néhány éve jelent meg a fejbőröm és eddig nem igazán találtam olyan készítményt, ami használt volna. Válaszodat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Andi

2017-10-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andi!

Itt nem egy, hanem több tápanyag kombinációjára, és mellette természetesen életmódváltásra is szükség van.

1. Kezdjünk a májméregtelenítés fontosságával. Ugyanis egy alapos májméregtelenítés számos bőrpanaszra megoldást jelenthet, de a pikkelysömört kifejezetten összefüggésbe hozzák a máj működésének zavarával. A pikkelysömörös betegeknek pont ezért májkímélő diéta is javasolt! Ezért szíves figyelmedbe ajánlom a standardizált hatóanyag tartalmú, máriatövis kivonatunkat! Sőt, a máriatövis másként is segít, ha pikkelysömörről van szó, hiszen gyulladáscsökkentő képességgel is rendelkezik, és a pikkelysömörre jellemző sejtburjánzást is lassítja.

2. Fogyasszunk Omega3 zsírsavakat  is, hiszenn pszoriázis, azaz pikkelysömör esetén mindig alacsony a szervezet Omega-3 zsírsav szintje. Ehhez olyan kiegészítőt válasszunk, ami nagy dózisban, és standardizálva tartalmaz EPA és DHA zsírsavakat.

3. Fontos zsírsav még a Gamma-linolénsav, ami nagy mennyiségben található a ligetszépe olajában. Nagyszerű gyulladáscsökkentő és természetes hormonrendező tulajdonság jellemzi ezt a zsírsavat (ide is standardizált kivonat kell).

4. Megkerülhetetlen a stresszoldás. A stressz provokálja a pikkelysömört. Tökéletesen beválnak azonban erre az adaptogén gyógynövények.

5. És külsőleg? Minden kozmetikumot nyugodtan kidobhatunk. Kifejezetten pikkelysömörre a lúgmentes szappan   használatát ajánlom, vele még hajat is tudunk mosni. Ha pedig bármilyen arc- és testápoló szükségeltetne, akkor hidegen sajtolt szőlőmag olajat használjunk.

A fenti kiegészítőket együtt kell alkalmazni, és azok gyógyszeres kezelés mellett is fogyaszthatók (soha nem helyette!). Természetesen a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásról, a bőséges folyadékbevitelről és a rendszeres testmozgásról sem feledkezhetünk meg. Életmódváltás és célzott, jó minőségű tápanyagok, csak együtt működik a dolog! DE MŰKÖDIK!!!

A kiemelésekre kattintva tudsz részletesen olvasni a termékekről.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita