Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném a tanácsodat kérni, hogy mit javasolsz az ínyemre. Három hete műtöttek két fogamat, helyesebben eltávolították, kaptam csontpótlót implantátumot is, mert ahol a ciszta volt, elette a csontomat. Ma szedték ki a varratot, de ahol a gyulladás volt ott még mindig nagyon piros és csúnya. Már előtte kétszer rezekáták és ez is nagyon megviselte az ínyemet. Mivel ez elől van szeretnék rajta javítani valamit.Hallottam, hogy aloe vera géllel lehet kenegetni ezért szeretném a tanácsodat kérni, Te mit javasolsz. Válaszodat előre is köszönöm! Üdv: Caterina

2017-10-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Caterina!

Természetesen használjunk külsőleg is ecsetelőket, öblögetőket és géleket, hogy helyileg is csökkentsük a gyulladást, és felgyorsítsuk a gyógyulást. Ehhez nagyszerű választás az Aloe gél, és a cserszömörce alapú összehúzó szájvizek.

Belsőleg pedig 2 vitaminra hívnám fel a figyelmed. Az egyik a Q10 a másik a C-vitamin. A Q10 ugyanis gyorsítja a szájsebészeti műtéten átesettek gyógyulását, gátolja a káros baktériumok szaporodását, és enyhíti az ínybetegségekben szenvedők fájdalmait. Csökkenti a fogínyvérzést és fogínygyulladást. Fogínypanaszok esetén a Q10-et  kombináld, napi 2000mg Szerves C-vitaminnal. 

Szeretettel:
Somogyi Rita