Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném a tanácsodat kérni! 51 napja iszom a Cotifibra-t, még jelentkeznek a tünetek, de már nem annyira, mint az elején. Étel allergiám miatt napi 5x eszek, sajnos a folyadék bevitellel vannak problémáim. Szeretném még a kúrát tovább csinálni. Az lenne a kérdésem, hogy továbbra is Cotifibra legyen, vagy válthatok a Lipo+-ra? A hasamból nem sok ment le, ezért gondoltam, hogy váltok, csak nem tudom eldönteni, melyiket rendeljem meg. Válaszodat előre is köszönöm! Üdvözlettel Andi

2017-10-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andi!

Semmi akadálya annak, hogy egy 120 napos maximumkúrát vigyél végig, ebből a prebiotikus rostanyagot tartalmazó béltisztítóból. Annál is inkább, mert a rövidláncú (FOS) prebiotikus rostszálak, a hasznos bélbaktériumokat (probiotikumokat) kolonizálják.  Amikor nagyszámú probiotikumhoz jutunk, annak egyes törzsei olyan mennyiségű beta-galaktozidázt termelnek, amely a tejcukor-intolerancia és lisztérzékenység gyakoriságát mintegy 80%-kal csökkentheti. A Lipo+ főzetben kevesebb ezeknek a prebiotikus rostanyagoknak a mennyisége.  

Ugyanakkor a folyadékbevitel növelése feltétele annak, hogy a kúra sikeres legyen. Béltisztító kúráknál 20 kilogrammonként 1 liter vízre szoktuk emeltetni ezt.

A kúra második felében a Cotifibra bélradírt kiegészítheted orvosi szénnel, ami erjedést és puffadást gátló édeskömény, ánizs, borsmenta, és kamilla kivonatokat is tartalmaz. Ez és a folyadékbevitel emelése együttesen segíthet abban, hogy a centik is elinduljanak végre a hasadról. Mérd is le azt, a kúra elején és végén!

Tisztelettel:
Somogyi Rita