Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném a segítségét kérni abban, hogy béltisztítás céljából melyik terméket vásároljam, a Lipo+ kúra vagy a Cotifibra bélradír a célszerűbb? Melyik a kíméletesebb? :) Jól gondolom, hogy a béltisztítás után hasznosabb akár a Ligetszépe vagy a Bio-Silica szedése? Azt gondolom, hogy jobban felszívódnak esetleg utána. Köszönettel: Márta

2018-01-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Márta!

Igen nagyon hasonló a 2 termék, hiszen mindkettő alapját prebiotikus rost adja.

A Cotifibra bélradírban a prebiotikus rost tartalom azonban jelentősen magasabb, 7000mg/tasak, ami a napi adag. Ezt a terméket elsősorban azoknak javasoljuk, akiket bélbetegségekkel diagnosztizáltak, ételallergiások vagy tüneteik több mint egy éve fennállnak.

Ha alakformálás a cél, illetve tüneteink, mint puffadás, szélsőséges emésztési zavarok… egy éven belüliek, akkor elegendő a Lipo+ koncentrátum is.

Érdemes odafigyelned mindkettő esetében a kúraszerű alkalmazásra. A kúraidő minimum 60, maximum 120 nap. És a kúrák között legalább 30 napos szünetet érdemes tartani.

Mindkét termék a bélfalra tapadt salakanyag oldásával és a bélflóra egyensúly megteremtésével ér célba, azaz kíméletesen. Természetesen, ha béltisztító kúrába kezdünk, akkor az első pár napban (maximum 10 napig) előfordulhatnak szélsőséges emésztési zavarok, illetve meglévő tüneteink is felerősödhetnek, de mindez természeti törvény, ami nem igazán kerülhető meg. Enyhíthető azonban bőséges folyadékbevitellel, ami ilyenkor 20 kilogrammonként 1 liter vizet jelent.

És igen, jól gondolod, egy béltisztítást követően megnő a tápanyag felszívódás, így a kúrát követően jobban hasznosulnak  után a Ligetszépe kapszulában és a BioSilica® kivonatban található hatóanyagok is.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita