Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretném a segítségét kérni. 49 éves vagyok, jelenleg 115 kg. Voltam 130 kg körüli súlyban is. Rengeteg fogyókúrát, divatdiétákat kipróbáltam, melyeknek a vége bár eleinte lefogytam, mikor abba hagytam mindíg visszajöttek a leküzdött kilók, sőt még több is. Jelenleg azt próbálom, hogy fehér lisztes, cukros dolgokat nem eszek, plusz a lehetőségeimhez mérten tornázok. A súlyom nem nagyon kezd el csökkenni. Egészségügyi állapotom aránylag jó, nyári időszakban dagadnak a lábaim, fájnak a térdeim és a csípőm. Fél szem vérnyomás csökkentőt szedek megelőzésképpen, mert a családomba szív és érrendszeri, keringési problémák, infarktus előfordultak. A króm, természetes vízhajtó, zöldkávé kapszula, májtisztító készítmények, 60 napos anyagcsere serkentő kúra, szedésén gondolkozok, de nem tudom eldönteni melyikkel kezdjem. Előre is köszönöm a választ!

2019-02-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Edit!

Nincs se fogyókúra, se divatdiéta, pont úgy, ahogy azt írtad is. Kizárólag ÉLETMÓDVÁLTÁS létezik. Vagyis, ha el akarod kerülni a jójó - effektust, akkor életed részévé kell váljon az, hogy kerülöd a finomított szénhidrátokat (ahogy most is teszed), lényegesen megemeled a rostfogyasztásod, és folyadékbeviteled, továbbá rendszeressé teszed életedben a testmozgást, melyek mind kulcselemei a tartós eredményeknek. Sőt azon is dolgoznod kell, hogy egyensúlyt kapjon a munka – család/barátok –és ÉN szabadidő, mert a mindennapi stressz  alattomosan húzza fel a kilókat azokra, akik hízásra hajlamosak. 

A súlyod akkor kezd el ütemesen csökkenni, ha a fenti lépéseket egyaránt betartod. Persze ennek az életmódváltásnak részeként, bevethetünk célzott kiegészítőket is. Mivel nagy súlyfeleslegről van szó, vissza kell térni az alapokhoz, és segíteni kell a testnek, saját salaktalanító tevékenységének fokozásában, a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyának megteremtésében, az emésztőrendszer szerveinek - különösen a máj -, mindennapos munkájának könnyítésében. Anyagcseréd záloga; a máj tehermentesítés, az egyenletes vércukorszint kialakítása, a bélflóra egyensúlya, és az olyan bázistápanyagok, mint a klorofill, ami pH-értékeket szabályoz. Mindezen törekvések természetesen jót tesznek majd az olyan tünetek ellen, mint a vizes lábak, és remélem a túlsúly nyomta ízületek is képesek lesznek regenerálódni, ha csökkenni a súlyod.

Kérlek tudatosítsd magadban azt is, ha a családodban jellemző a szív- és érrendszeri, keringési problémák, illetve infarktus is előfordult, akkor nem a fél szem vérnyomás csökkentő fog megvédeni, hanem a fentiekben vázolt életmódi reformok, melyek beépülnek az életedbe. Sőt, ha ezeket a lépéseket megteszed, akkor azt a fél szem tablettát is le fogja tetetni veled az orvos. Meggyőződésem, ha ezt megérted, akkor sokkal kitartóbb is leszel, aminek persze meglesz a gyümölcse.

Sok sikert a kúrádhoz!
Somogyi Rita