Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretnék tanácsot kérni koleszterin problémával kapcsolatban. Jelenlegi értékem 8,2 szedem az omega 3 étrendkiegészítőt, napi szinten iszom a lenmagolajat is. Valószínű ezek helyre tették a triglicerid szintemet, de a koleszterin az 2 évente növekedő tendenciát mutat. Életmódot váltottam 2 évvel ezelőtt, de sajna a koleszterinemre ez nincs hatással. Tyúkhúr teával is próbálkoztam, de az sem csökkentette le. Bár én nem tartom magasnak ezt az értéket, csak a növekvő tendencia zavar kissé, mert doktornő is azt mondta, valószínű genetika. Esetleg tudna-e valamilyen étrend kiegészítőt javasolni, ami pozitív hatással lehetne a koleszterinemre. Köszönettel: B. Judit

2019-09-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves B. Judit!

A 8,2 mmol/l-es  összkoleszterin szint tényleg meghaladja a nagy könyv szerinti, átlagosan elfogadott 5-ös normálértéket. (hozzáteszem ezt az értéket az elmúlt 40 évben azért lényegesen megnyirbálták és csökkentették). Annak megállapítása, hogy kinek mi az a magas érték, ami már nem tűr halasztást, az a kezelőorvos feladata, az egészségügyi állapot, esetleges kísérő betegségek és az eddigi kórisme függvényében. Ezért, ha a kezelőorvosod azt javasolta, hogy csökkenteni kell, akkor arra biztosan jó oka volt.

Az Omega3 és a Lenmagolaj kúráidat folytasd, viszont mellettük fontos lépés, a célzott máj-epe támogatás is. 

Erről olvashatsz részletesen, egyik kedves vásárlónknak, koleszterincsökkentéssel kapcsolatban adott válaszomban, amit ide kattintva érsz el!   

További sikereket és jó egészséget kívánok!
Somogyi Rita