Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen kúrát javasol ahhoz, hogy hatásos és tartós javulást érjek el a 2. fokozatú térd porckopás esetén, amely elég fájdalmas állapot jelenleg? Segítségét előre is köszönöm Erzsi.

2016-04-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Erzsi!
A porckopási folyamat lassítására egy bevált, biztos terméket ajánlok számodra! Ez pedig nem más, mint az adalékanyag mentes, glükozaminoglikánokban dúskáló Szerves  Zöldkagyló tabletta. Sőt, rögtön a Szerves C-vitaminnal kombinált, un. Porckopás csomagunkat ajánlom figyelmedbe, hiszen a biohasznosuláshoz elengedhetetlen ennek az antioxidánsnak a fogyasztása. Természetesen csomagban az ár is előnyösebb. 

A Szerves Zöldkagyló csontritkulás, porckopás, de sport eredetű sérülések eredetén is megindítja az új porc termelődését, helyreállítja az ízületi nedv mennyiségét, s növeli a csontsűrűséget. A benne található természetes glükozaminoglikánok beépüléséhez a C-vitamin fokozottan – naponta minimum 2000 mg-os mennyiségben - szükséges. 

A C-vitamint mindenki ismeri, mégis érdemel egy kis magyarázatot, mert nem mindegy, hogy milyent választunk. Az én javaslatom (Szerves C-vitamin) egy olyan kémiailag stabil, és szerves változat, ami bioflavonoid ágyba rögzített aszkorbinsav, pont úgy, ahogy azt egyébként Szent-Györgyi Albert is felfedezte. Így a szervezet könnyedén felismeri és hasznosítja. 

Ha ezzel a kúrával végeztél, akkor jöhet a kollagén (Kolagén Activ plus ) és a hialuronsav (Hialumax® Duo)! A két "testvér" nem csak a porcsejtekben, de a bőrben is együtt fordul elő. Így nem csak a mozgásfunkciók, de még a külső kivetítőnk is megfiatalodik! És miért ne ütnénk 2 legyet egy csapásra?

Ami még fontos az a bőséges folyadékbevitel és a testmozgás. Erről ne feledkezz meg, hiszen a  porcsejtek diffúzióval képes csak táplálkozni, amihez víz és erő kell. :-) Sok sikert a kúrához; Rudolf Rita